Dualarla çeyrek finale

Devler Ligi'ndeki Türk gecesinden zaferle ayrılan oyuncu Arda Turan oldu. 120 dakika sahada kalan, penaltılardaki heyecanıyla İspanyollar'ın gönlünü fetheden oyuncu hakkında Marca, 'Duaları kabul oldu', AS ise 'Arda sihir yeteneğini konuşturdu' yoru

Google Haberlere Abone ol
Dualarla çeyrek finale
Devler Ligi'ndeki Türk gecesinden zaferle ayrılan oyuncu Arda Turan oldu. 120 dakika sahada kalan, penaltılardaki heyecanıyla İspanyollar'ın gönlünü fetheden oyuncu meselesinde Marca, 'Duaları kabul oldu', AS ise 'Arda büyü yeteneğini konuşturdu' yorumunda bulundu.

O Atletico Madrid’in her şeyi. Özellikle son 2 sezondur hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde harikalar yaratan ulusal yıldızımız Arda Turan, gene İspanya’yı kendisine hayran bırakmayı başardı. Devler Ligi 2. Turu’nda ilk maçta 1-0 yenik bulunduğu Alman devi Leverkusen’i Vicente Calderon’da misafir eden Atletico Madrid, penaltılara giden maçta rakibini natürel dışı bıraktı ve adını çeyrek finale yazdırdı. 120 dakika sahada kalan ve takımının tüm ataklarında başrol üstlenmiş yıldız oyuncu, 18 kezle sahanın azami ikili savaş ele geçiren futbolcusu oldu. Raul Garcia ile birlikte çok şut çeken iki addan birisi bulunan Arda, tıpkı sürede yüzde 80’lik nazaran sahanın en muvaffakiyetli pas yüzdesine sahip futbolcusu da oldu.

Maçın adamı seçildi

Karşılaşmada, Koke’den (107) sonra azami topla buluşan (94) ikinci futbolcu bulunan Türk yıldız, gösterdiği bu büyüleyici performansın peşinden maçın adamı seçildi.

Dua fotoğrafı manşetlerde

Karşılaşmanın penaltılara kalması neticesinde Arda Turan’ın sırtını kaleye dönerek devamlı dua etme hatıra İspanyol medyası sebebi ile en çok uygulanan fotoğrafı oldu. Ülkenin önde gelen spor ve ulusal gazeteleri bu kareyi futbolseverlerle paylaşarak karşılaşmanın ortaya çıkardığı çok coşkuya ve huzursuzluğa dikkat çekti.

Sahayı sedyeyle terketti

Saha ortasında diz çöküp dakikalarca dua eden Arda’nın takımının çeyrek finale arttıği karşılaşma sonrası çok coşkudan ötürü başının döndüğü ve sedyeyle sahayı terk ettiği öğrenildi. Atletico’nun penaltılar neticesinde Leverkusen’i elemesinin peşinden “Arda’nın duaları kabul oldu” biçiminde yorumlar yapıldı.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar