"Dopinge savaş açmış durumdayız"

- Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Kayıcı: "Federasyon olarak dopinge sıfır tolerans gösteriyoruz. Sporcularımıza, dopingin sağlığa zararları hakkında eğitimler veriyoruz ve insan hayatına çok tehlikeli olduğunu anlatıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Dopinge savaş açmış durumdayız"


ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, dopinge karşı sporcularına eğitim verdiklerini belirterek, "Federasyon olarak dopinge sıfır tolerans gösteriyoruz. Sporcularımıza, dopingin sağlığa zararları hakkında eğitim veriyoruz ve insan hayatına çok tehlikeli olduğunu anlatıyoruz. Bu şekilde dopinge savaş açmış durumdayız." dedi.

Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak kick boks sporunu tabandan başlayarak bütün okullarda yaymaya çalıştıklarını anlattı.

Türkiye Kick Boks Federasyonu ile Dünya Kick Boks Federasyonunun ortak çalışmalar yürüttüğünü belirten Kayıcı, Genelkurmay Başkanlığının da kick boks sporunun gelişmesi için kendilerine destek veremeye başladığını söyledi.

Kayıcı, geçen yıldan itibaren TSK'da kick boksun resmi bir spor dalı olarak kabul edildiğini vurgulayarak, "Gerek harp okullarında gerekse de harp liselerinde kick boks sporu yaptırılmaktadır. Aynı zamanda askerlere savaş ve beden eğitimi derslerinde kick boks yaptırılıyor ve bu da bizim için bir gurur kaynağı." diye konuştu.

Verilen talimatlar ve çalışmalar neticesinde dünyada ilk defa ordular arası kick boks şampiyonasını Ankara'da yapmayı düşündüklerini vurgulayan Kayıcı, bununla ilgili kendilerine sonuna kadar destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür etti.


- "Dopinge sıfır tolerans gösteriyoruz"

Kayıcı, kick boks federasyonu olarak dopingin önüne geçmek için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Federasyon olarak dopinge sıfır tolerans gösteriyoruz. Sporcularımıza, dopingin sağlığa zararları hakkında eğitimler veriyoruz ve insan hayatına çok tehlikeli olduğunu anlatıyoruz. Bu şekilde dopinge savaş açmış durumdayız." ifadelerini kullandı.

Kayıcı, sporcuların doping kullanımının önüne geçmesinde eğitimin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sporcuların eğitim seviyesini artırarak, eğitimler vererek çocuklarımıza dopingin ne kadar zararlı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Gerek milli takım kamplarında, gerekse Türkiye şampiyonalarında hem antrenör arkadaşlarımızı hem de hakem arkadaşlarımızı ve sporcu kardeşlerimizi eğitiyoruz."

Türkiye Kick Boks Federasyonu olarak takım halinde hem Avrupa hem de dünya şampiyonalarında birincilik almayı hedeflediklerini dile getiren Kayıcı, bunun için çok iyi sporcularının bulunduğunu kaydetti.

Kayıcı, çok değerli ve başarılı sporcularının bulunduğunu ama asıl amaçlarının dünya ve Avrupa şampiyonu olan sporcuların sayısını artırmak olduğunu ifade etti.


Yorumlar