'Doping aldıysam bir daha şampiyonluk nasip olmasın'

Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın başarılı güreşçisi Rıza Kayaalp, doping kullanarak bir yerlere gelmenin millete saygısızlık olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Doping aldıysam bir daha şampiyonluk nasip olmasın'

Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın başarılı güreşçisi Rıza Kayaalp, doping kullanarak bir yerlere gelmenin millete saygısızlık olduğunu söyledi. Kayaalp, "Ben o doping denen maddeyi aldıysam Allah bana bir daha şampiyonluğu nasip etmesin." dedi.

Mersin Sporcu Eğitim Merkezi’ne kayıtlı güreşçilere Kayaalp tarafından doping eğitimi verildi. Kayaalp burada yaptığı konuşmada sporcuların yanlış yola sapmaması için mücadele ettiklerini belirtti. Güreş sporuna başladığının ilk 3-4 yılı bir çok müsabakaya katılmasına rağmen hiç bir madalya alamadığına dikkat çeken Kayaalp, yılmadan çalışması sonunda şu ana kadar dünyada 23 madalyanın sahibi olduğunu ifade etti.

Avrupa'da ve dünya da İstiklal Marşı eşliğinde al bayrağı dalgalandırmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Kayaalp genç sporculara aynı duyguları tatmalarını temenni etti. Doping'in kısa sürede olmasa da zamanla kanser ve kalp krizine neden olabileceğini ifade eden Kayaalp, "Bu zararlı yönlerinden dolayı daha iyi, huzurlu, mutlu, sağlıklı bir gelecek için sadece spor yapalım. Yaptığımız sporla ve çalışmalarla başarıyı elde edelim. Biz başarılı sporcular olarak bu güne kadar bu yoldan gittik. Sizlere de bu yolu tavsiye ediyoruz ki, daha huzurlu ve sağlıklı bir yaşamınız olabilsin." diye konuştu.

Bugüne yanlış bir şeyler düşünmeden çalışarak geldiğini ifade eden Kayaalp, "Vücuduma kimyasal bir madde sokmak istemedim. Arkamdan da çok konuşuldu. Biliyorum başarılı bir sporcunun arkasından konuşulur. Ben kendimden eminim yılda 5-6 kez doping testine girip çıkarım. Eğer o maddeyi kullanmış olsam şimdiye kadar çoktan ortaya çıkardı. Ben o doping denen maddeyi aldıysam Allah bana bir daha şampiyonluğu nasip etmesin." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim aslında ama kendimden eminin. Her şeyi bir kenara bırakalım bu maddelerle bir yerlere gelmek başlı başına rakiplerine, sana inananlara, milli takımına, federasyonuna saygısızlık ve haksızlıktır. O maddeyi kullandığın zaman başta antrenörün, federasyonun sorumludur. O yüzden benim kimseyi sorumluluk altında bırakma gibi bir düşüncem yok. Bu yüzden elimden geldiğince o tür maddelerden uzak duruyorum ve sizin gibi genç yeteneklere doping maddesi içeren her şeyden uzak durmanızı tavsiye ediyorum."

Verilen eğitimin ardından Kayaalp güreşçilere imzalı fotoğrafını hediye etti.
CİHAN

Yorumlar