Donk, Galatasaray'da hayal kırıklığı yaşattı

- Devre arasında Kasımpaşa'dan 2,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen Hollandalı futbolcu, şu ana kadar sarı-kırmızılı takımda bekleneni veremedi - Galatasaray'ın Beşiktaş'a 1-0 yenildiği derbi maçta yenilen golde hata yapan Donk, eleştirilerin hedefi oldu

Google Haberlere Abone ol
Donk, Galatasaray'da hayal kırıklığı yaşattı


İSTANBUL (AA) - Galatasaray'ın devre arasında Kasımpaşa'dan transfer ettiği Hollandalı futbolcu Ryan Donk, şu ana kadarki performansıyla adeta hayal kırıklığı yaşattı.

Sarı-kırmızılı kulübün 2,5 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek 2,5 yıllığına renklerine bağladığı ve toplamda 3 milyon 750 bin avro garanti ücret ödemeyi taahhüt ettiği Hollandalı futbolcu, beklentilerin altında bir performans sergiliyor.

Galatasaray'ın savunmasını güçlendirmek amacıyla ön libero mevkisine transfer ettiği 30 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı takımla şu ana kadar Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 20 resmi maça çıktı.

Sarı-kırmızılı ekip, Hollandalı futbolcunun forma giydiği maçların sadece üçünde kalesini gole kapattı. Galatasaray, Donk'un oynadığı 12 Süper Lig maçının 6'sını kaybetti, 4'ünde berabere kaldı, sadece 2'sini kazandı.


- Antalyaspor maçında kırmızı kart gördü


Galatasaray'a transfer olduğundan beri dağınık oyunuyla dikkati çeken Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılı takımla çıktığı resmi maçlarda 1 kırmızı, 5 sarı kart gördü.

Süper Lig'in 29. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda oynanan maçta Ryan Donk'un gördüğü kırmızı kart sonrasında Galatasaray mağlup oldu.

Hollandalı futbolcu, Antalya Stadı'nda 2-2 berabere devam eden karşılaşmanın 69. dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Sarı-kırmızılı takım kalan sürede rakibinin iki golüne daha engel olamadı ve müsabakayı 4-2 yitirdi.


- Derbideki hatası mağlubiyete neden oldu


Ryan Donk'un, Süper Lig'de dün Beşiktaş ile oynanan derbi maçta yaptığı hata, sarı-kırmızılı takımın mağlubiyetiyle sonuçlandı.

Karşılaşmanın 70. dakikasında Wesley Sneijder'in yerine oyuna dahil olan Donk'un büyük hatası sonrası Mario Gomez ile golle buluşan siyah-beyazlı takım, müsabakadan 1-0 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, bir türlü bekleneni veremeyen ve derbinin de kaybedilmesinde büyük rol oynayan Hollandalı futbolcuya uzun süre tepki gösterdi.

Taraftarlar, sosyal medya üzerinden de Ryan Donk'a olan tepkilerini sürdürdü.

Yorumlar