Dirk Kuyt: Galatasaray'ı bir sezonda iki kere yenmek çok iyi olacak

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, önlerindeki Bursaspor maçına odaklandıklarını belirterek, 6 Nisan'da oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili de "Galatasaray'ı bir sezonda iki kere yenmek çok iyi olacak.

Google Haberlere Abone ol
Dirk Kuyt: Galatasaray'ı bir sezonda iki kere yenmek çok iyi olacak

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, önlerindeki Bursaspor maçına odaklandıklarını belirterek, 6 Nisan'da oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili de "Galatasaray'ı bir sezonda iki kere yenmek çok iyi olacak." dedi.

Kuyt ve Webo, WanTTed etkinlikleri kapsamında Boğaziçili gençlerle buluştu Türk Telekom WanTTed Kariyer Programı Etkinlikleri kapsamında Fenerbahçe'nin yıldız futbolcuları Dirk Kuyt ve Pierre Webo, Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde İbrahim Bodur Konferans Salonu'nda WanTTed Kariyer Programı etkinliğinde Fenerbahçe'nin yıldız futbolcuları Dirk Kuyt ve Pierre Webo, öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı. Futbolcular, ögrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Dirk Kuyt, Türkiye'de kendini şaşırtan olaylar olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Bu ülkede beni şaşırtan kötü bir şey olmadı aslında. Ben ve ailem burada olmaktan çok mutluyuz. İnsanlar gerçekten saygılı ve çok yardımcı oluyorlar. Burada uzun zaman bir kariyer yaşayacağımı düşünüyorum." cevabını verdi.

Türkiye'de çocukların futbolu çoğunlukla sokaklarda oynadığıyla ilgili olarak Kuyt, "Evet oynuyorduk. Okuldan sonra tabii ki biz de sokakta futbol oynuyorduk. Biz de çok top olduğu için sıkıntı yoktu." ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk geldiği takdirde özel bir kutlama yapıp yapmayacakları yönündeki başka bir soru üzerine Kuyt, "Bir çok insan şimdi şampiyonluk konuşuyor. Bizim gibi profesyonel futbolcuların önünde 8 maç daha var. Önümüzdeki maçlara odaklanmak zorundayız." diye cevap verdi.

6 Nisan'da oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili de Kuyt, "Şu anda daha önce söylediğim gibi bizim için önemli maç, önümüzdeki maç. Bursaspor maçına odaklandık. Ama herkes Galatasaray - Fenerbahçe maçlarının sezonun en önemli maçlarından biri olduğunu biliyor. Onları bir sezonda iki kere yenmek çok iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

WEBO: BEN DE SOKAKLARIN ÜRÜNÜYÜM

Sarı - lacivertlilerin Kamerunlu futbolcusu Pierre Webo ise kariyeri boyuncu hep istediği yerde futbol oynadığını dile getirdi. Webo, sokaklarda futbol oynayıp oynamadığı yönündeki soruya da "Afrika'da futbol sokaklarda başlar. Ben Afrika'da 10 yaşında futbol oynama şansı buldum. Futbol jargonunda biz şöyle deriz ben sokakların bir ürünüyüm. Ben sokaklardan geldim." cevabını verdi.

85 gün gol atamayan Moussa Sow'un iki hafta önce oynanan Kayseri Erciyesspor maçında kaçırdığı gollerden sonra göz yaşı dökmesiyle ilgili düşünceleri de sorulan Webo, takım arkadaşına destek verdi. Webo, şöyle konuştu:

"Bize verdiğiniz bu cesaret için çok teşekkür ederim. Gerçekten Moussa harike bir insan. Onun sahadaki bu hisleri o formaya büyük saygı duymasından geliyor. Fenerbahçe'yi çok seviyor. Önemli olan pozisyonlara girebilmektir. Pozisyonlara girdikten sonra gerisi gelecektir. Geçen hafta olduğu gibi. Moussa golünü attı Allah'a şükür. Moussa da biz de çok mutluyuz."

Bu arada etkinlik sonrasında ise başarılı futbolcular Kuyt ve Webo, öğrencilere imza dağıtarak fotoğraf çektirdi.
CİHAN

Yorumlar