Dev derbinin galibi Manchester City

- Premier Lig'de merakla beklenen derbi maçta Manchester City, deplasmanda Manchester United'ı 2-1 mağlup etti

Google Haberlere Abone ol
Dev derbinin galibi Manchester City

Stat: Old Trafford

Hakemler: Mark Clattenburg, Jake Collin, Steve Bennett

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw (Dk. 80 Martial), Fellaini, Pogba, Mkhitaryan (Dk. 46 Herrera), Rooney, Lingard (Dk. 46 Rashford), İbrahimovic

Manchester City: Bravo, Sagna, Stones, Otamendi, Kolarov, Fernandinho, Silva, De Bruyne (Dk. 90 Zabaleta), Sterling (Dk. 60 Sane), Nolito, Iheanacho (Dk. 53 Fernando)

Goller: Dk. 15 De Bruyne, Dk. 35 Iheanacho (Manchester City), Dk. 42 İbrahimovic (Manchester United)

Sarı kartlar: Dk. 21 Silva (Manchester Ctiy), Dk. 45 Bailly, Dk. 51 İbrahimovic, Dk. 52 Fellaini, Dk. 82 Rooney (Manchester United)


LONDRA (AA) - İngiltere Premier Lig'de oynanan derbi maçta Manchester City, deplasmanda Manchester United'ı 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmaya ev sahibi ekibe göre daha etkili başlayan ve Pogba'nın 8. dakikadaki şutu dışında kalesinde tehlikeye izin vermeyen Manchester City, 15. dakikada Belçikalı yıldızı De Bruyne ile skor üstünlüğünü yakaladı.

Kaleci Bravo'dan aldığı pası uzun kullanan Kolarov'un ortaladığı topu kafayla Iheanacho indirdi. Meşin yuvarlağı kontrol eden ve Blind'ı geçtikten sonra kaleci De Gea ile karşı karşıya kalan De Bruyne, toplam üç pasla takımını 1-0 öne geçirdi.

35. dakikada ceza alanının sağ tarafında topla buluşan De Bruyne'nin şutunda direkten dönen topu müsait pozisyondaki Iheanacho tamamladı ve konuk takım 2 farklı üstünlüğü yakaladı. Bu pozisyonda ofsaytı bozan Blind, takımının ikinci golü yemesinde pay sahibi oldu.

Yarım saatlik bölümde rakibi karşısında varlık gösteremeyen Manchester United, ilk yarının bitimine doğru farkı azaltmak için çabalarını artırdı. Sağ kanattan Rooney'nin ortaladığı topa yükselen kaleci Bravo ve Stones'un hatasında seken topu önünde bulan İbrahimovic yarım voleyle meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve ilk yarı Manchester City'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, 2008 yılından bu yana ilk kez Old Trafford'da ilk yarıda iki gol atmayı başardı. İlk yarıda konuk ekip 13 kez rakip ceza alanında toplu buluşurken, iki isabetli şut üretti. Manchester City ceza alanında 5 kez topla buluşan Manchester Unitedlı futbolcular ise 3 isabetli şut çıkardı.


- Mourinho taktik değiştirdi


Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, sakatlıktan yeni çıkan ve ilk yarıda istediği verimi alamadığı Ermeni Mkhitaryan ile Lingard'ın yerine Rashford ve Herrera'yı oyuna alarak ikinci yarıya başladı.

Dünyanın en pahalı transferi unvanıyla sahaya çıkan Fransız futbolcu Pogba'nın beklentilerin uzağında performans sergilediği maçın yıldızlarından De Bruyne, birer dakika arayla takımını iki kez gole yaklaştırdı. 75. dakikada çektiği şutta topu direkten dönen Belçikalı futbolcunun bir dakika sonra verdiği pasla meşin yuvarlakla buluşan Silva'nın vuruşunda, top yukarıdan auta gitti.

Yorgunluk belirtileri göstermelerine karşın Manchester United'lı futbolcuların beraberlik çabalarını yerinde müdahalelerle engelleyen Manchester City, merakla beklenen derbi maçı 2-1 kazanmayı başardı.

İki takımın da ilk üç haftayı galibiyetle kapayarak çıktığı derbinin ardından Manchester United ligdeki ilk yenilgisini aldı. Manchester City ise puanını 12'ye yükseltti.


- İbrahimovic'ten 4 haftada 4 gol


Manchester United'ın 34 yaşındaki yıldızı İsveçli İbrahimovic, ligin ilk dört haftasında rakip fileleri 4 kez havalandırarak bu alanda Louis Saha ve şu anda Fenerbahçe forması giyen Robin van Persie'yi yakaladı.

İbrahimovic, ilk hafta maçında Bournemouth'a 1, ikinci hafta maçında ise 2-0 kazandıkları Southampton karşılaşmasında takımının iki golünü kaydeden isim olmuştu.

Bu arada Manchester United'ın savunma futbolcusu Shaw da derbi maçta takımının 100. kez formasını giydi.


-İlk derbi Guardiola'nın


Kariyerlerinde ilk kez aynı kentin takımını çalıştıran Jose Mourinho ve Josep "Pep" Guardiola'nın derbi sınavından İspanyol teknik adam galibiyetle ayrıldı.

Bugün 17. kez karşı karşıya gelen iki teknik adamdan Guardiola, Portekizli meslektaşı karşısında 8'inci galibiyetini elde etti. Mourinho ise 3 galibiyette kaldı.

İspanya'da Mourinho'nun yönetimindeki Real Madrid karşısındaki ilk maçından 5-0'lık galibiyetle ayrılan Guardiola, İngiltere Premier Lig'deki ilk karşılaşmayı da 2-1'lik skorla kazandı.

Öte yandan Guardiola, Manchester City tarihinde takımın başında çıktığı ilk altı maçın hepsini kazanan tek teknik adam unvanını aldı.

Yorumlar