Derbi öncesi gerginlik, yine holiganizm, yine şiddet

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanacak derbi maçı öncesinde gerilim yaşandı. Fenerbahçeli taraftarlar, kendilerini taşıyacak otobüslerin camlarını kırdı. Bazı taraftarlarlar polisle arbedeye girdi. Bir kişi gözaltına alındı. Bu arada derbide oynayacak futbolcuların isimleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Derbi öncesi gerginlik, yine holiganizm, yine şiddet

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Galatasara-Fenerbahçe derbisi öncesi gerilim yaşandı. Kadıköy'de toplanarak otobüslere binen taraftarlar arbede çıkardı. Bazı taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Taraftarlardan bazıları otobüslerin camlarını kırınca stadyum yerine karakola götürüldüler. 

Derbi öncesi Fenerbahçeli taraftarlar Kadıköy’de güvenlik güçleriyle gerginlik yaşarken bir taraftar gözaltına alındı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi, Türk Telekom Stadyumu’na gitmek için Ülker Stadyumu önünde toplanan sarı-lacivertli taraftalar taşkınlık çıkardı. Polisin biletleri kontrol etmesi ve üst aramasına tepki gösteren taraftarlar polis bariyerini yıktı. Bir taraftar gözaltına alınırken, bazı taraftarlar ezilme tehlikesi yaşadı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Türk Telekom Stadyumu’na gitmek için Ülker Stadyumu’nda toplanan Fenerbahçe taraftarları polis tarafından tek tek aranarak stada gidecekleri otobüslere binmeye başladı. Polisin bilet ve üst aramasına tepki gösteren taraftarlarla polis arasında arbede yaşandı. Bu sırada polis bariyerleri yıkıldı. Bazı taraftarlar ezilme tehlikesi yaşadı. Bir taraftar polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra polis tekrar taraftarların önüne geçerek, üst aramasına başladı.

OLAYLI YOLCULUK

Derbiyi izlemek isteyen Fenerbahçe taraftarları, ilk olarak Ülker Stadı önünde toplanırken, burada üst aramaları ve Passolig kartlarının kontrolünün ardından 40 otobüsle yola çıkarıldı.

Polis kontrolünde Türk Telekom Stadı'na ulaşan 2 bini aşkın taraftar, yoğun güvenlik önlemleri altında tribünde kendileri için ayrılan bölüme alındı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Fenerbahçe taraftarlarını taşıyan otobüslerden birinin camı kırılırken, bu araç içindeki kişiler stada sokulmayarak, gözaltına alındı.

Camı kırılan otobüs, Türk Telekom Stadı önünde güvenlik güçlerince çembere alınırken, içinde bulunan taraftarların inişine izin verilmedi.

İlk anda bazı taraftarlar güvenlik güçlerini aşıp, diğer taraftarların arasına karıştı. Otobüs, içinde bulunan yaklaşık 30 kişiyle birlikte statta emniyet güçlerinin yer aldığı alana götürüldü. Bu taraftarlara gözaltı işlemi yapıldığı ve derbi maçı izlemelerine izin verilmeyeceği aktarıldı.

Maç öncesi yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, taraftarlar için organize edilen otobüslerde oluşabilecek herhangi bir maddi hasar durumunda, emniyet birimlerinin sorumluları derhal tespit ederek, haklarında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca işlem yapacağı, hasarları yapanların tespit edilememesi halinde, otobüse binen tüm taraftarlara yasal işlem uygulanacağı açıklanmıştı.

Öte yandan, stada gelmelerine karşın bu müsabaka için biletlerinin olmadığı tespit edilen taraftarlar da yine içeri alınmadı. 

İLK 11'LER BELLİ OLDU 

Öte yandan süper Lig’in 9’uncu haftasındaGalatasaray ile bugün saat 19.30’da karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe’de, mücadeleyi deplasman tribününden takip edecek olan taraftarlar, Ülker Stadyumu çevresinden kaldırılan otobüslerle Türk Telekom Stadı'na ulaştı. 
Sarı-lacivertli taraftarları 35 otobüs Türk Telekom Stadyumu’na götürürken, otobüse binişte yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Tüm sarı-lacivertli taraftarlar aramadan geçirilirken, Passolig kart ve bilet kontrolü yapıldı, Passolig kartı olmayanlar otobüse alınmadı.

KADROLAR:

Galatasaray: Muslera, Maicon, Serdar Aziz, Denayer, Mariano, Fernando, Tolga, N'Diaye, Feghouli, Belhanda, Gomis
Fenerbahçe: Kameni, Isla, Neustadter, Neto, Hasan Ali, Josef, Ozan, Dirar, Giuliano, Valbuena, Janssen

GALATASARAY FENERBAHÇE DERBİSİ SAAT KAÇTA?

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk edecek. 22 Ekim Pazar günü saat 19.30'da oynanacak mücadele, Bein Sports 1 kanalından canlı takip edilebilecek. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği mücadelede Bahattin Duran ve Tarık Ongun yardımcılıkları üstelenecek.

Yorumlar