Deliromanlılar Lazio'yu eledi

Bulgaristan'ın Razgrad (Deliorman) şehrinin Ludogorets takımı, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio'yu eledi.

Google Haberlere Abone ol
Deliromanlılar Lazio'yu eledi

Bulgaristan'ın Razgrad (Deliorman) şehrinin Ludogorets takımı, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio'yu eledi.

Önceki maçta deplasmanda 1-0 galip gelen Deliormanlılar, Sofya'da oynanan rövanş karşılaşmasında 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle beraberliği yakaladı. Kısa zaman sonra Lazio tekrar öne geçti. 88'inci dakikada Lazio kalecisi Marketi ile savunma oyuncusu arasındaki anlaşmazlığı değerlendirerek Kişeda skoru 3-3 yaparak turu getiren golü kaydetti.

Maç sonrası Razgrad ve Sofya'da taraftarlar sevinç gösterisinde bulundu. Üst üste tarih yazan 'Yeşil kartallılar', 'deli' bir sezon yaşıyor.

LUDOGORETS BURAYA NASIL GELDİ?

Amatör takımı olan Ludogorets sadece 3 yılda birinci lige girmekle kalmadı, iki kez üst üste şampiyon oldu ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında başarılı futbol sergiledi.

Çoğu yabancı futbolculardan müteşekkil olan Ludogorets takımının en önemli özelliğinden biri kişisel çapta bir oyuncunun ön plana çıkmasından ziyade takım futbolu oynamasıdır. Kısa zamanda paslaşarak rakip kale önüne ulaşan futbolcular, sadece bir tek forvetle mücadele etmeyi öğrendi.

Takım Başkanı Kiril Domusçiev’e göre başarının sırrı ‘Doğru kişilere yapılan doğru yatırım ve zaman ayırmadan’ geçiyor.
2005’de Bulgaristan’ın üçüncü ligine giren Deliromanlılar, 2009’da ikinci lige, 2010’da birinci lige girerek, 2011/2012 sezonunda lig kupasını, ülke kupasını ve süper kupayı kazanarak üçte üç yaptı.
CİHAN

Yorumlar