Daum: Yılı galibiyetle kapatmak istiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Gaziantepspor maçını kazanarak yılı galibiyetle bitirmek istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Daum: Yılı galibiyetle kapatmak istiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Gaziantepspor maçını kazanarak yılı galibiyetle bitirmek istediklerini söyledi. Transfer konusunda ise 50-60 futbolcuyu izlediklerini ve yönetime 3-4 futbolcunun ismini verdiğini dile getiren Alman teknik adam, bu oyunculardan özellikle ikisinin alınmasının kendisini mutlu edeceğini kaydetti.

ŞENER KADROYA GİRECEK
    
    Özlüca Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıda konuşan Daum, "Şener kadroya girecek. Bizimle birlikte Antep'e gelecek. Basser oynayamayacak durumda. Belluschi'nin son haftalarda problemi var. Ağrılarına rağmen takıma hizmet etme adına her şeyi yapıyor. O da bizimle Antep'e gidecek. Pinto idmanlara çıkamadı. O da sakat. Bizim için bu yılı galibiyetle bitirmek çok iyi olacak Son haftalarda üzerine koyduk. Bunun devamını görmek istiyoruz. Deplasmandan 3 puan almak istiyoruz. Gaziantep'in forvet oyuncuları gerçekten güçlü. Kendi adımıza onları durdurabilme ve sonra kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. Gaizantepspor maçını üç puanla bitirirsek, kupa da gruplara kalmamız, sezon içinde yaşadıklarımıza bakılırsa 26 puanla bitirirsek, yaşadığımız olumsuzluklara bakılınca iyi olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

AYHAN BARIŞICI İLE ÇOK İYİ BİR ÇALIŞMAMIZ OLDU
    
    Tecrübeli hoca, bir gazetecinin, "Genel Direktör Ayhan Barışıcı'nın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Aylan beyi gerçekten seviyorum ve seviyorum. Bizim için Ayhan Barışıcı'nın görevi çok önemliydi. Dışarıdaki gruplarla kulüp arasındaki iletişimin kurulmasında çok güzel işler yaptı. Kendisi de çok tecrübeli olduğu için takıma da bu yansıdı. Türk futbolcularla güzel bir iletişim içinde kulüp için güzel işler yaptı. Ben onunla çalıştığım için çok mutluydum. Çok iyi bir çalışmamız oldu."

50-60 FUTBOLCUYU İZLEDİK

    Yeni transferlerin kamp öncesi takıma yetiştirilip yetiştirilmeyeceği yönündeki soruya Daum, şu cevabı verdi: "Bizim için çok önemli bir süreç. En kısa zamanda transferlerin bize katılması takıma güç katacaktır ve hedeflerimize ulaşmamız adına bize yardımcı olacaktır. Tarkan Batgül direktörümüz ile birlikte çalışma içindeyiz. Kendi scout ekiplerimiz çok iyi çalışıyor. Benim de uluslararası bağlantılarım var. Futbolcular hakkında bilgileri aldık ve sunduk. 50-60 futbolcuyu izledik. Analiz yapıldı. Bazı futbolcularımızı sunmadılar çünkü onlar yetersiz diye. Çok büyük bir çalışma içine girdik ve hazırlayıp yönetimimize sunduk. Ülke içinde de bize isimler sunuldu. Biz gerçekten birlikte çok önemli çalışmalar içindeyiz ve güvenilir işler yapıyoruz. Ben sportifi olarak sorumlu, diğer kısmı yönetimin işi."

    Daum, yönetime kaç futbolcunun ismini verdiği yönündeki soru üzerine, şunları dile getirdi:
    "Ben çok oyuncu yerine kaliteli oyuncu almayı söylediğim doğru. Eğer kaliteyi kazandırabilirseniz futbolcu transfer sayısını düşürebilirsiniz. Bunları yaptığınız zaman yazın diğer sporcularla ilgili transfer yapılması gerekiyor. Fernandiao'yu istedim, o gerçekleşti. 3-4 oyuncu daha istedim. Bunların içinde iki tanesi alınırsa gerçekten mutlu olurum."

HAKAN ASLANTAŞ GİTMEK İSTİYOR, PİNTO, OKAN VE EMRE İLE GÖRÜŞECEĞİZ

    Takımda bulunan futbolcuların da gelecekleri ile ilgili kendileri ile görüşebileceğini ifade eden Alman hoca, sözlerini şöyle sürdürdü:    
    " Hakan Aslantaş bana geldi, görüştük. Çok iyi bir görüşmemiz oldu. 'Sezon sonunda mukavelem bitiyor, takımdan ayrılmak istiyorum' dedi. Biz de forma şansı bulamayan Okan, Emre Pehlivan gibi oyuncularla da görüşeceğiz. Onlar da oynamak istiyorlar ama oturup birlikte karar vereceğiz. Batalla oynamak istemediği için kendi geleceği ile transfer görüşmeleri içinde onunla da bu konuda görüşmemiz olacak. Pinto ile açık bir görüşmemiz olmadı. Ama görünen takımdan gideceği yönünde sinyaller var. Aynı şekilde onunla görüşüp bir çözüm bulacağız. Diğer futbolculardan bir şey duymadım."

HİÇ BİR FUTBOLCUMUZU GÖNDERMİYORUZ

    Kulüple mukavelesi bulunan diğer oyuncularla devam edeceklerinin altını çizen Daum, "Diğer futbolcularımızla devam edeceğiz. Onları bir yere verme niyetimiz yok. Onlar mukaveleli oyuncularımız, onlarla birlikte ikinci devreye gireceğiz. Oynamayan oyunculara teklifler geliyor ama ben onlara 'kesinlikle size ihtiyacımız var' diye net bir cevap veriyorum. Biz hiçbir futbolcumuzu göndermiyoruz." diye konuştu.
     Daum, Sestak'ın bir süre takımda yer bulamaması konusunda ise bazı nedenlerle birlikte yabancı sınırlamasını gerekçe gösterdi fakat Sestak'ı kesinlikle satmak istemediklerini vurguladı.

TUNCAY'A SÖYLENENLER BENİ ÜZÜYOR, HAK ETMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
    Tecrübeli hoca, "Tuncay Şanlı takımdan ayrılmak istiyor mu?" şeklindeki soru üzerine şöyle konuştu:
    "Benim mukavelelerle ilgili bilgim yok. Dışarıda olan arkadaşlarımız içerideki Tuncay'ı görmüyor. Onun takım içinde büyük bir fonksiyonu olduğunu dışarıdakiler görmüyor. Tuncay'ı göklere çıkarmak istemiyorum ama Milli Takım kaptanlığını yapmış, çok güzel işlere imza atmış bir oyuncu. Bursa'ya geldiğinde sevindirici bir durumdu. Fenerbahçe'ye gol attığında sevincini göstermeyince tepkiler aldı. Ama takım içindeki arkadaşlık ve takımdaki motivasyon açısından Tuncay Şanlı çok önemli bir futbolcudur. Takım içinde bir kaptan gibi birlik ve beraberliğe katkıda bulunuyor. Bunlar görülmüyor. Gülümseyerek bu olayı karşılıyorum. Tuncay'ın maç başı parası olduğu söyleniyor, ama bunun etkili olduğunu sanmıyorum. Onun nasıl bir mukavelesi olduğunu da bilmiyorum. İdmanlarda çok iyi çalışması, takım içinde birlik beraberlik adına çok büyük adımlar atan, deplasmanlarda her zaman odak noktası olan Bursasporlu bir futbolcuyu oyuna soktuğumuz zaman onu da mükafatlandırıyoruz. Çok iyi bir karakter olduğunu biliyorum. Bunları söylemek üzüyor beni, bunu hak etmediğini düşünüyorum."

TÜMER METİN GİBİ TELEVİZYONDA KONUŞABİLİR

    Bir gazetecinin, "Tuncay'ı çok övdünüz, yardımcınız olarak almayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Buna kendisi karar vermek sorunda ama televizyonda da daha iyi işler yapabilir. Neden böyle bir meslek seçsin. Tümer Metin gibi televizyonda oturup konuşabilir. Sahada işler daha zor. Neden böyle zor bir iş yapsın. 10-15 sene sonra televizyonda Şansal Büyüka gibi neden yorum yapmasın. En komplike mesleklerden bir tanesi hocalıktır." şeklinde konuştu.

DAUM'UN ŞAŞKINA DÖNDÜĞÜ AN

    Bu arada, Özlüce Tesisleri'ne girişte gazetecilere verilen 'ziyaretçi' kartı nedeniyle gazeteciler ile Daum, arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Basın toplantısı öncesi gazeteciler tek tek giderek Daum'un önüne ziyaretçi kartlarını koydu. Şaşkınlıkla olup biteni izleyen Daum, daha sonra gazetecilerin tepkisi üzerine, şunları dile getirdi: "Sizin için en rahat ortamı nasıl oluşturabiliriz, çünkü sizlerle çalışıyoruz. Sizin rahatınız çok önemli. 5-6 kez böyle bir şey başımıza geldi. Basından geldiğini söyleyen arkadaşlarımız oldu. Güvenlik de içeri aldı. Basınla hiç alakası olmayan insanları tesislerimizde bulduk. Lütfen sizden rica ediyorum. Bunu kişisel olarak görmeyin. Biz sizin daha rahat etmeniz adına yapılan bir şey. Bizler için güven çok önemli. Kesinlikle bir çözüm bulacağız bu konuda. Sizler burada işinizi yapıyorsunuz ve sizleri bir dost olarak burada karşılamak istiyoruz. Sizlerden özür diliyoruz. Kesinlikle iyi bir çözüm bulacağımıza söz veriyoruz."

CİHAN

Yorumlar