Daum: İnançlara saygılıyız

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, yeni yıla takım olarak iyi başladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Daum: İnançlara saygılıyız

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, yeni yıla takım olarak iyi başladıklarını söyledi. Alman çalıştırıcı, "Futboldan hariç ibadet etmeyi önemli buluyorum. Bence ibadetle ilgili konuşmamız doğru değil. Bunlara daha saygılı olmamız gerektiğini düşünüyorum. İnanca karşı saygılı olmamız lazım. Söylemek istediğim inancım her yerde insanın önemli parçası olduğunu söylemek istedim. Biz de sahada kazanmak istiyoruz. Camide dua etmek lazım, onla birlikte sahada mücadele etmek istiyoruz." dedi.

Ziraat Türkiye Kupası maçında Sivasspor'u 2-1 yenen Bursaspor'da yüzler gülüyor. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, yeni yıla galibiyetle başlamanın kendisini mutlu ettiğini söyledi. Daum şunları kaydetti:

"Bakıldığında 9. maçımızı kaybetmedik. Bu grafik takımın geliştiğini gösteriyor. Beraberlikler fazla ama bu sefer takım kendisini 3 puanla mükafatlandırdı. Bu müsabakada 2 tane görevi yeni alan futbolcumuz oldu. Biri Fernandao diğeri de Ozan Tufan. Onlar gayet iyi bir maç çıkardı. Takımımız, onlara yardımcı oldular. Entegre adına onlara destek oldular. Onlar da bunu sahaya yansıttı .

Özan Tufan, gayet çok güzel bir maç çıkardı. Onu kutlarım. Bakıldığında defansif görevini iyi yaptı. Kendisi de iyi oynadığını biliyor. Önemli olan burada iki ayağının üzerine basması. Fernandao fiziksel kapasitesi yüksek olan bir futbolcu. O yüzden Sestak için alanlar ve boşluklar doğdu. Takım için çok çalıştı. Kısa bir zaman burada olduğu için arkadaşımızın ülkeye ve takım arkadaşlarına belirli bir adaptasyon süre geçireceğini biliyoruz. 3-4 haftaya ihtiyacı var. Onun potansiyelini herkes görmüştür. İleride iyi bir futbolcu olduğunu herkes görecek.

Taiwo sol bekte iyi bir performans gösterdi. Şimdi bakıldığında müsabaka bize ne gösterdi ? Ritmimizi bulma adına birkaç haftaya ihtiyacımız var. Bu hazırlık dönemi mi nasıl adlandırırız bilemem. Ama bunun zaman içinde düzeltilmesi gerekiyor. Rakibimiz de çok kaliteliydi. Teknik açıdan yüksek seviyede. Lig tablosuna bakarsak onların performansını görürsünüz. Galibiyetle başlamak çok güzel. Benim elimde şeyler olsa böyle devam edebiliriz."

Bir gazetecinin, Antalya kampında kadro sıkıntısı ile ilgili 'Daha çok namaz kılmam lazım' sözünü hatırlatması üzerine konuşan Daum, "İbadet futbol dışında önem verdiğim bir şey. Bence bu ibadetle ilgili konuşmak yersiz. Biz saha içinde galip gelmeyi her zaman isteriz." dedi.

Yeni transfer çalışmalarının titizlikle yapıldığını kaydeden Daum, "İnanılmaz derecede çalışmalar yapıldı Gidildi ve izlenildi. Bu durumda hangi futbolcuları alabileceğimizi, tabi bizim istediğimiz kriterleri dolduran futbolcular olmak şartıyla. Finansal seviyede yüksek olan futbolcular da vardı. Almak istediğimiz futbolcular vardı. Ama kendi takımlarından kesinlikle bırakılmayacak dendi bize. İzlediğimiz futbolcular içinde Caja da vardı." şeklinde konuştu.

Bursasporlu Kazım Kazım da kaliteli bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, "Galibiyetle kupaya başlamak çok önemliydi. Sivasspor çok iyi bir takım. Geçen yaptığımız maçta onlara karşı mağlup olmuştuk. En iyi sonucu almak için sahaya çıktık. Bu tarz kupa maçları lig için moral oluyor. Galip geldiğimiz için gayet mutluyuz." diye konuştu.

Kazım, taraftarların tepkisine ise normal karşıladığını belirterek, "Kişisel olarak algılamadım. Küçük bir grup değil, büyük bir çoğunluk tepki gösterdi. Bu benim performansımla ilgili değildi. Kendi twitter hesabımdaki bir durumla ilgiliydi. Ben gereken açıklamayı yaptım. Tabi ki böyle hissetmek devam ediyorlarsa, bu konuyla ilgili benim yapacağım bir şey yok." dedi.

Taiwo ise galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getirdi.

SİVASSPOR CEPHESİ YENİLGİYE ÜZÜLDÜ

Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Mendiondo Lopez ise "Bugün aslında iki takımın da kazanabileceği bir maç oldu. Futbolda en fazla gol atan kazanıyor. Bu yüzden Bursaspor’u tebrik ediyoruz. Önümüzdeki maçlardan galibiyetlerle yolumuza devam etmeye çalışacağız." dedi.

Maçta takımının tek golünü atan Burhan ise "Zor bir mücadele olacağını biliyorduk. Güzel bir maç oldu. Maçın hakimiyeti bizdeydi. İstemediğimiz iki gol yedik. Tam maçı alacağımızı düşünürken, kaptırdığımız bir top ile kalemizde golü gördük. Kendi evimizde 3 puanlar alarak, gruptan çıkmak istiyoruz." dedi.

Sivassporlu Cihan ise diğer grup maçlarını alarak, tur atlamak istediklerini söyledi.
CİHAN

Yorumlar