Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda 160 ülkede 1.5 milyar Türkiye’yi izleyecek

Bu yıl 50.’ncisi düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 160 ülkede canlı ve özel yayın yapılacağını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, 1.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda 160 ülkede 1.5 milyar Türkiye’yi izleyecek

Bu yıl 50.’ncisi düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 160 ülkede canlı ve özel yayın yapılacağını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, 1.5 milyar insanın Türkiye’yi izleyeceğini söyledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 50’ncisi düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun başlangıç noktası olan Alanya etabı için düzenlenen toplantıda, Alanya’nın tanıtımıyla ilgili fikir alışverişi yapıldı. Kaymakamlık binasında yapılan toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir başkanlık yaptı. Toplantıya Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, Alanya İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı ve bazı daire amirleri katıldı.

27 Nisan 2014 tarihinde Alanya’dan başlayacak ve 4 Mayıs 2014 günü İstanbul’da sona erecek yarışların, Alanya ve ülke tanıtımı için büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de organizasyona büyük önem verdiğini aktaran Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Teknik olarak bütün çalışmalarımızı yapacağız. Alanya bugüne kadar yapabileceklerinin en iyisini yaptı. Tur için 23 saat 45 dakika canlı yayın var. Her gün 1 buçuk saat olan canlı yayın, Alanya'da 2 saati bulacak. Alanya bunu hak ediyor. Geçtiğimiz yıl 602 milyon haneye ulaştık. Şehir kendine yakışanı yapacak. Bu yıl 160 ülkede televizyonlar canlı ve özel yayın yapacak. 1.5 milyar insan ülkemizi tanıyacak." dedi.

Ülke ve Alanya için çok önemli olan bu organizasyonu daha iyi düzenlemek ve tanıtmak açısından toplantı düzenlediklerini ifade eden Kaymakam Erhan Özdemir, "Kim ne kadar farkında bilmiyorum ama, bu yarış bir olimpiyat kadar önemsememiz gereken ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak çok önemli bir organizasyon. Bizim açımızdan Alanya ve ülkemiz açısından bir turizm tanıtım atağı anlamına geliyor." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar