Cirit sporu Bursa'da da yaşatılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ata sporu ciritin yaşatılıp tanıtılmasını sağlayan Bursa Ata Atlı Spor Kulübü’ne tesis sözü verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cirit sporu Bursa'da da yaşatılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ata sporu ciritin yaşatılıp tanıtılmasını sağlayan Bursa Ata Atlı Spor Kulübü’ne tesis sözü verdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Kestel Gölbaşı’nda çalışmalarını sürdüren Bursa Ata Atlı Spor Kulübü’nü ziyaret eden Başkan Altepe, atçılık sporunun yaygınlaşması ve cirit oyunlarının tanıtılıp yaşatılması amacıyla faaliyetlerini sürdüren sporcularla sohbet etti.

Bursa’da sporun her alanında tesisleşmeye önem verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın spor kenti olması yolunda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Tüm spor dallarında yatırımlarımıza devam ettiğimiz gibi ata sporumuz atçılık sporuyla da yakından ilgileniyoruz. Burada cirit oyunlarını yaşatan sporcularımızı ziyaret ettik. Özellikle Erzurum ve Anadolu’da yaygın olan cirit, şu anda Bursa’da da yaşatılıyor. Bursa’da bu işi layıkıyla yapan Ata Atlı Spor Kulübü ile bu sporun en güzel şekilde yapılması ve daha da gelişmesi için gereken düzenlemeleri yapacağız." diye konuştu.

Mevcut alanın yağışlarla birlikte su altında kalacağına değinen Başkan Altepe, atçılık ve ciritin gelişmesi hedefiyle sporcular için uygun bir bölgede tesis yapılacağını ve Bursa Ata Atlı Spor Kulübü’nün her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

Bursa Ata Atlı Spor Kulübü Başkanı Maksut Güler de "Sporcularımız için tesis yapılacak. Çok mutluyuz." dedi.

Güler, Başkan Altepe’ye ‘Ersoy’ adlı bir de at hediye etti. Başkan Altepe, heyecanlı anlara sahne olan cirit oyununu ise ilgiyle izledi.
CİHAN

Yorumlar