Chiristoph Daum: Umarım bütün futbolcularım 'yeter artık' der

Bursaspor Teknik Direktörü Chiristoph Daum, "Oyunu çevirebilme adına her şeyi yaptık ama başarılı olamadık.

Google Haberlere Abone ol
Chiristoph Daum: Umarım bütün futbolcularım 'yeter artık' der

Bursaspor Teknik Direktörü Chiristoph Daum, "Oyunu çevirebilme adına her şeyi yaptık ama başarılı olamadık. Durumumuz bundan sonra daha da zorlaşacak. Üzerimizdeki baskı daha da artacak. Umarım biran önce bütün futbolcularım 'yeter artık bunu çevirmek zorundayız' der." dedi.

Bursaspor'un konuk ettiği Torku Konyaspor'a 2-1 kaybettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Daum, "Takımımız baskılı başladı, kazanma isteği vardı. 3 tane gol pozisyonumuz vardı. İkinci devre baskıyı arttırmak istedik. Bir hatadan kontra atak yedik ve geriye düştük. Onun akabinde de her şeyi çevirme adına oyunu açmak zorundaydık. 2. golü de yedik ama takımımız sonuna kadar mücadele etti. Oyunu bırakmadı." diyerek şöyle devam etti:

"Genel olarak bu durumdan nasıl çıkarız bunu kendimize sormamız gerekiyor. 3. gün sonra farklı bir müsabakaya çıkıyoruz bu müsabakada duruşumuzun çok farklı olması gerekiyor. İyi mücadele etmemiz gerekiyor. Bu günkü mücadelenin çok çok üzerine çıkmamız gerekiyor. Yarı final maçında kesinlikle kafa olarak iyi durumda olmak zorundayız. Kadro açısından bakıldığında çok fazla değişikliğe de gidemiyoruz. Umarım bütün futbolcularımız yeter artık bunu çevirmek zorundayız der ve bu reaksiyonu gösterir. Durumumuz daha da zorlaşacak. Baskı daha da artacak. böyle baskı altında bu baskıyı kaldıracak futbolcuya da ihtiyaç var, herkes bunu bilmeli."

Daum, bir gazetecinin, 'Topu sürekli futbolculara atıyorsunuz. Aynaya baktığınızda 'ben nerede hata yaptım?' diyor musunuz?' şeklinde ki sorusuna ise "Siz bana söyleyin. Bir tane hatamı söyleyin. Böyle bir soru sorduğunuzda hatamı da söylemeniz gerekiyor." şeklinde cevap verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, 'Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, 'Bursaspor analiz ettiğimiz gibi çıktı. Futbolcular birbirine uzak oynadı' şeklinde açıklama yaptı. Buna katılıyor musunuz?' şeklinde ki bir soru üzerine de şöyle cevap verdi:

"Kazanan taraf her zaman haklıdır. Ben rakip takımla ilgili açıklama yapmamayı tercih ederim. İlk devre gerçekten gol pozisyonumuz oldu bunları gole çevirebilirdik kendi sahanda oynadığın zamanlar baskılı oyun karşısında rakipte boş alanlar bulabiliyor. Biz onlara kombinasyon açısından alan bırakmadık. Ama onlar kontra ataktan boş alan buldu. Kontra atakları iyi yaptıklarını düşünüyoruz ve kutluyoruz onları."

SERCAN YILDIRIM, KÖTÜ FUTBOLDAN ŞİKAYET ETTİ

Bursasporlu Sercan Yıldırım ise yaptığı açıklamada, "Çok fazla söylenecek bir şey yok, çok kötü oynadığımızın farkındaydık. Çok konuştuk, bunun üzerine ama konuşmalarımız fayda etmiyor. Ben dahil herkes aynaya bakmalı 'nerde hata yapıyoruz' diye üzerinde düşünmeli. 3 gün sonra zor bir karşılaşma oynayacağız. Bu maça iyi konsantre olmalıyız." şeklinde açıklamada bulundu.

RENATO CAJA'DAN BİRLİK ÇAĞRISI

Renato Caja da, üzgün olduklarını belirterek, "Kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Fakat topu ileriye taşımakta zorlandık Taşıdığımız toplarda da golü bulamadık. Torku akıllı oynadı ve galip geldi. Şuan için yapmamız gereken birlik olmak. Takımımız taraftarımız ve yönetim hep birlikte birlik olmalıyız." dedi.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ MUTLU

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, Bursaspor'lu futbolcuların bir birlerine çok uzak oynadığını takım olarak bunu iyi değerlendirip 3 puanı aldıklarını söyledi. Bakkal, şöyle devam etti:

"Çok önemli bir galibiyetti bizim için. Sıkışmış durumda ki bu lig sıralamasında özellikle 2 hafta kaybettikten sonra bu 3 puan çok önemliydi. Önce ikinci bölgeyi kapatıp hücuma çabuk çıkma düşüncesini inanılmaz derecede güzel gerçekleştirdiğimiz güzel bir galibiyet aldık. Bundan sonra zorlu maçlarımız var. Şanssız yere kaybettiğimiz maçlarımızı telafi etmek istiyoruz. İyi taktik uyguladık. Oyuncularımızı kutluyorum."

Başarılı teknik adam sakatlıktan yeni çıkan Yunan futbolcu Gekas ile ilgili yaptığı açıklamada da "Gekas'ın kaburgasında kırık vardı. Yurt dışına gönderdik. Düz koşu yapabiliyordu. Çok önemli bir futbolcu. Son bir hafta bizimle birlikte oldu. Bursaspor'u iyi analiz ettik. Doğrusu birbirlerine çok uzak oynuyorlardı. Bizde bunu değerlendirdik." ifadelerini kullandı.

ALİ TURAN: ÖNEMLİ BİR MAÇ KAZANDIK

Torku Konyaspor'lu başarılı futbolcu Ali Turan da, açıklamasında, "Gerçekten bizim için çok önemli bir maçtı. Bursaspor'un gücünü biliyorduk. Hafta içi çok iyi çalıştık. Çok iyi analiz ettik. İlk yarı belki gol yiyebilirdik ama ikinci yarı gerçekten iyi işler yaptık ve istediğimiz sonucu aldık. Son haftalarda galibiyet alamıyorduk. 3 puanı aldığımız için mutluyuz." dedi.
CİHAN

Yorumlar