CBÜ öğrencileri bilek güreşi şampiyonası dört bronz madalya kazandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri, Türkiye Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan dört bronz madalyayla döndü.

Google Haberlere Abone ol
CBÜ öğrencileri bilek güreşi şampiyonası dört bronz madalya kazandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri, Türkiye Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan dört bronz madalyayla döndü. Şampiyona, Düzce Üniversitesi’nin evsahipliğinde düzenlendi. 38 üniversiteden yaklaşık 300 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada CBÜ Bilek Güreşi Kulübü sporcuları Berkay Ali Akkaya, Büşra Ceylan, Gökçe Kumru ve Tuğba Özer üçüncü oldu.

Kulübün danışmanı ve CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yıldız, yaptığı açıklamada henüz iki yıldır faaliyette olan kulübün, diğer üniversitelerdeki milli sporcuların da yarıştığı Türkiye şampiyonasında dört madalya kazanmasının oldukça önemli bir başarı olduğunu söyledi. Yıldız ayrıca takım sıralamasında erkeklerde 15. olarak, önceki şampiyonaya göre daha başarılı dereceler elde edildiğini söyledi. Kız sporcuların bu yıl ilk defa takıma katılmasına rağmen Türkiye altıncısı olmasının da ayrı bir gurur kaynağı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ekip ruhunun ve arkadaşlığın üst düzeyde olması sebebiyle takımdaki bütün sporcuları tebrik eden Yrd. Doç. Dr. Yıldız, bilek güreşi kulübünün faaliyetlerinin devam ettiğini ve üniversitenin bütün öğrencilerine açık olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar