Capello’yu göndermek Rusya’ya 32 milyon Euro’ya mal olacak

Rus basınında yer alan haberlere göre Rusya Milli Futbol Takımı’nın hocası Fabio Capello’yu göndermek 32 milyon Euro’ya mal olacak.    Dünya Kupası grup maçlarından çıkamayan Rusya Milli Futbol Takımı futbolcuları...

Google Haberlere Abone ol
Capello’yu göndermek Rusya’ya 32 milyon Euro’ya mal olacak

Rus basınında yer alan haberlere göre Rusya Milli Futbol Takımı’nın hocası Fabio Capello’yu göndermek 32 milyon Euro’ya mal olacak.

    Dünya Kupası grup maçlarından çıkamayan Rusya Milli Futbol Takımı futbolcuları ve başta hocası Fabio Capello’nun durumu tartışılmaya devam ediliyor. Milli takımın turnuvadaki etkisiz oyunu ve aldığı başarısız sonuçları Rusya’yı, ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası öncesi oldukça endişelendirdi.

    Her ne kadar Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko ve Rusya Futbol Birliği Başkanı Nikolay Tolstıh, İtalyan hocadan memnun olduklarını ve devam etmek istediklerini açıklasalar da Capello’nun gönderileceği konuşulmaya devam ediyor. Dünya Kupası’ndan elendikten sonra geleceği ile ilgili bir açıklama yapan tecrübeli hoca, çalışmaya devam etmek istediğini ancak kararı Rusya Futbol Birliği’ne bırakmıştı.

    Ancak İtalyan hocanın sözleşmesinin 2018 kadar uzatılmış olması, resmi olarak açıklanmasa da aldığı yüksek ücreti gönderilmesi için ciddi engellerden biri. Rus basınında yer alan haberlere göre Rusya, Capello’yu göndermek istediği takdirde 32 milyon Euro tazminat ödemek zorunda. Bazı kaynaklara göre bu rakam 25 milyon Euro. Dünya Kupası öncesi İngiliz basınında yer alan habere göre ise Capello yıllık 6.7 milyon sterlin kazanıyor.

    Öte yandan, milli takımın elenmesine tepki gösteren Adaletli Rusya Milletvekili Oleg Paholkov, Capello’dan kazandığı paraları geri istemişti.

    Dünya Kupası H Grubu’nda yer alan Rusya, Belçika’ya 1-0 yenilerek, Güney Kore ve Cezayir ile 1-1 berabere kalarak turnuvaya veda etmişti.

CİHAN

Yorumlar