Buz hokeyi: IIHF Kıtalararası Kupası

- Zeytinburnu Belediyespor, Sofya'da yapılacak A Grubu maçlarında mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
Buz hokeyi: IIHF Kıtalararası Kupası


İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediyespor Erkek Buz Hokeyi Takımı, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Kıtalararası Kupası'nda mücadele edecek.

Son iki sezondur Türkiye şampiyonu olan Zeytinburnu Belediyespor, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılacak A Grubu maçlarında ev sahibi ülkeden Irbis Skate, Sırbistan'ın Partizan ve İsrail'in Bat Yam takımlarıyla karşı karşıya gelecek. İstanbul temsilcisi, ilk maçını Irbis Skate ile 30 Eylül Cuma günü saat 20.15'te yapacak.

A Grubu'nu lider bitiren takım, İngiltere'nin Nottingham Panthers, Letonya'nın Liepaja ve İspanya'nın Jaca takımlarının yer aldığı B Grubu'nda mücadele etme hakkı kazanacak. Bu grubu lider tamamlayan ekip, Fransa'nın Angers Ducs, Danimarka'nın Odense Bulldogs ve Ukrayna'nın Donbass takımlarının bulunduğu D Grubu'na katılacak.

D Grubu'nda ilk iki sırada tamamlayacak takımlar, IIHF Kıtalararası Kupası finallerinde yer alacak.

A Grubu maçlarıyla ilgili açıklamada bulunan Zeytinburnu Belediyespor Kulübü Başkanı Halit Albayrak, "Kolay maç yok, mücadelelerin hepsi zorlu geçecek. Bu bizim Avrupa'daki ikinci maceramız. Rakiplerimiz tecrübeli ama bizim de geçen seneden deneyimiz var. Takım halinde hazırız. Hedefimiz, ne olursa olsun sahada performansımızın en iyisini sergileyip, ilk gruptan çıkmak ve Zeytinburnu'nu Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar