Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, sona erdi

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, sona erdi

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, sona erdi. Şampiyonanın son gününde Selçuk Çebi finali kaybetti ve gümüşs madalyada kaldı. Yunus Özel ise bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye takım halinde ise ikinciliği elde etti.

Türkiye şampiyonayı serbest stil erkeklerde, 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz, kadınlarda 1 gümüş, grekoromen stilde ise 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz, toplamda 8 madalya ile tamamladı. Grekoromen stilde milliler, takım halinde ise Avrupa ikinciliğini elde etti. Şampiyonada Rusya birinci, Azerbaycan da üçüncü oldu.

SELÇUK ÇEBİ GÜMÜŞ'TE KALDI

Avrupa Şampiyonası'nda en son 2009 yılında bronz madalya kazanan 80 kiloda Selçuk Çebi, finalde Macar Peter Bacsi ile karşılaştı. Denk kuvvetlerin mücadelesinde ilk ihtarı rakibine verdiren Çebi, yerde puan çıkaramadı ve maç ayakta devam etti.

İlk devresi 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında ilk ihtarın alan Selçuk, rakibine baskı kuramadı. Pasif güreşmeye devam eden Çebiye ikinci ihtar geldi ve Macar sporcu 1-0 öne geçti. Son saniyelerde Selçuk Çebi baskı kurmaya çalışsada puan alamadı ve karşılaşmayı 1-0 Macar Peter kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

YUNUS ÖZEL BRONZ MADALYA KAZANDI

71 kilodaki milli güreşçi Yunus Özel, büyükler kategorisinde ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Özel, bronz madalya için Ukraynalı Armen Vardanyan karşısına çıktı. Özel, ilk yarıdaki üstün güreşiyle devreye 6-0 önde girdi.

İkinci yarıya tutuk başlayan Yusuf ihtar aldı ve yerde maça başladı. Yerde rakibine puan vermeyerek, hakem kararı ile sporcular ayakta maça başlayacakları sırada itiraz geldi. Armen’in kenar yönetimi sporcularının oyun yaptığını belirttiler.

Görüntüler izlendiğinde itiraz reddedildi ve sporcumuz bir puan daha alarak 7-0 öne geçti. Minderde son 15 saniye kala iki ihtarı bulunan Ukraynalı Armen, Yunus'a kafa atınca, Yunus 1 puan daha aldı ve maçın 8-0 olması önem taşımadı. 3. ihtarını alan Armen diskalifiye edildi ve maçı kazanan milli güreşcimiz, Yunus Özel Avrupa üçüncüsü oldu.

2014 Avrupa Şampiyonası'nda madalya alan sporcularımız ise şöyle:

Taha Akgül, Rıza Kayaalp - Altın
Selçuk Çebi, Servet Coşkun, Cenk İldem ve Hafize Şahin - Gümüş
Soner Demirtaş, Yakup Gör ve Yunus Özel - Bronz
CİHAN

Yorumlar