"Büyük kulüpler, engelli sporuna destek vermeli"

- Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Genel Menajeri Göksel: - "Büyük kulüplerin engelli sporuna kapılarını açması gerekiyor. Bugün Türkiye'ye baktığınızda Beşiktaş, Galatasaray ve Kardemir Karabükspor'u görebiliyorsunuz. Diğer kulüpler de engelli branşını açarlarsa çok daha fazla kamuoyunun ilgisini çekecektir"

Google Haberlere Abone ol
"Büyük kulüpler, engelli sporuna destek vermeli"


SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - EMRE AYVAZ - Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Genel Menajeri Erdem Göksel, Beşiktaş, Galatasaray ve Kardemir Karabükspor dışındaki büyük kulüplerin destek olması halinde engelli sporunun daha fazla ilgi çekeceğini söyledi.

Göksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Avrupa'da ilk üçe girmeyi hedeflediklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini belirtti.

Takımlarının Avrupa'da çok başarılı olduğunu ve bunu oynadığı maçlarda gördüklerini anlatan Göksel, "Kaybettiğimiz maçta da az bir farkla mağlup olduk. Bu da Avrupa ayarında bir takım olduğumuzu net gösteriyor. Seneye bu takım çok daha iyi yerlere gelecektir." dedi.

Göksel, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerine büyük önem verdiğini, aşırı derecede imkan sağladığını vurgulayarak, bu imkanları iyi kullanıp tüm Türkiye'ye layık olmaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

Son yıllarda basketbol sporuna ciddi yatırımların yapıldığını hatırlatan Göksel, "Aslında daha önce yapılması gereken yatırımlardı bunlar. Türkiye'de hep futbol var, oysa basketbol ve diğer branşlar da hakikaten çok değerli. Avrupa'da da çok başarılı şeyler yapıyorlar. Türkiye'de son yıllarda basketbolda bir kalkınma hamlesi görmekteyiz. Bu da bizi mutlu ediyor." diye konuştu.


- "Şampiyonluğa ortak olmak apayrı bir duygu"

Sadece normal basketbolda değil, engelli basketbolda da bir kalkınmanın yaşandığına işaret eden Göksel, Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının, Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil ettiğini, bunun da kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti.

Göksel, hem futbol hem de engelli basketbolda çifte şampiyonluk yaşadıklarını belirterek, "Şampiyonluğa ortak olmak, bizim için apayrı bir duygu çünkü hem onlar şampiyon hem biz. Kız futbol takımı da 2. Lig'den 1. Lig'e çıktı, hentbol takımımız da öyle. Bu, bizi mutlu ediyor" diye görüş belirtti.

Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de bazı değişiklikler olması halinde engelli sporunun daha fazla ilgi çekeceğini kaydeden Göksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani büyük kulüplerin engelli sporuna kapılarını açması gerekiyor. Bugün Türkiye'ye baktığınızda Beşiktaş, Galatasaray ve Kardemir Karabükspor'u görebiliyorsunuz. Diğer kulüpler de engelli branşını açarlarsa çok daha fazla kamuoyunun ilgisini çekecektir. Galatasaray-Beşiktaş, Karabük-Beşiktaş maçları tıklım tıklım doluyor. Avrupa'da da büyük kulüplerin mutlaka engelli takımları var. Beşiktaş'ın olduğu gibi Trabzon da Fenerbahçe de diğer branşlarda olduğu gibi engelli sporuna kapılarını açarlarsa çok daha fazla ilgi çekeceklerdir. Zira engelli maçlarını seyredenler daha fazla zevk alıyor çünkü orada da büyük heyecan var. Bu konuda görev, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) düşüyor. TFF, eğer 'Her kulüp bir bayan futbol takımı kuracak, her kulüp engellilere normal branş açacak' der ve bunu bir zorunluluk haline getirirse mutlaka bu iş daha fazla gelişir."

Yorumlar