Bursaspor’un yeni teknik direktörü İrfan Buz oldu

Christoph Daum’dan boşalan Bursaspor teknik direktörlüğüne yardımcı antrenör İrfan Buz getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor’un yeni teknik direktörü İrfan Buz oldu

Christoph Daum’dan boşalan Bursaspor teknik direktörlüğüne yardımcı antrenör İrfan Buz getirildi.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final İlk maçında dün akşam Galatasaray ile oynan karşılaşmada takımın başında yer alan İrfan Buz’a, 2-2 biten maçın ardından sürpriz bir kararla teknik direktörlük görevi verildi.

Karşılaşma öncesi yeşil-beyazlı kulübün Elvir Baliç'le teknik direktörlük için görüşmelere başlandığı duyurusunu yapmıştı. Başkan Erkan Körüstan ile maçı tribünden izleyen Balic’le anlaşılamadığı öğrenildi. Baliç’in, yardımcı antrenörlük teklifini de kabul etmediği belirtildi.

BURSASPOR’DAN BUZ AÇIKLAMASI

Bursaspor Kulübünden yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulumuz, A Takım Teknik Direktörlük görevine İrfan Buz'un getirilmesine karar vermiştir.” denildi. Bu arada, Başkan Körüstan’ın takımın Bursa’ya dönüşü sırasında takım otobüsüne giderek futbolcularla görüştüğü ve İrfan Buz’da karar kıldığı öğrenildi.

İRFAN BUZ KİMDİR

İstanbul doğumlu olan 46 yaşındaki İrfan Buz, eğitimini Almanya’da tamamladı. İnşaat teknikeri olan Buz, Almanya'da üçüncü lig takımı Lüdenscheid ve Barışspor Hackenberg formaları giydi. Türkiye’de Sarıyer, Vanspor ve Sakaryaspor'da oynadı. Hackenberg'de antrenör futbolculuk yaptı. 1999-2008 yılları arasında Almanya Futbol Federasyonu bünyesinde alt yaş takımlarında hocalık görevinde bulundu. UEFA A Lisans sahibi Buz, 2009-2013 seneleri arasında TFF bünyesinde scoutluk da yaptı. Almanya’da 6.lig seviyesinde FC Iserlohn takımında teknik direktör yardımcısı olan Buz, Christoph Daum’un teklifi ile Bursaspor’a gelerek 7 ay boyunca yardımcı antrenörlük görevini yürüttü.
CİHAN

Yorumlar