Bursaspor, yarın 50. Genel Kurulu'nu yapacak

Bursaspor'un Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yarın saat 18.00'de Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Mevcut başkan Erkan Körüstan'ın katılmadığı genel kurulda, Mesut Mestan, Recep Bölükbaşı ve Cüneyt Özkan yarışacak.16 Mayıs tarihinde...

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor, yarın 50. Genel Kurulu'nu yapacak

Bursaspor'un Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yarın saat 18.00'de Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Mevcut başkan Erkan Körüstan'ın katılmadığı genel kurulda, Mesut Mestan, Recep Bölükbaşı ve Cüneyt Özkan yarışacak.

16 Mayıs tarihinde çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kulübün 50. genel kurulu, yarın çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek. Kongrede, 1885 üye oy kullanacak.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, yarın yapılacak kongrede seçilecek başkanın arkasında olunmasını istedi. Kulübü layık olduğu yere taşımak için birlik ve beraberlik içinde olmak gerektiğini dile getiren Şankaya, şampiyon olunan sene fair-play ödülü alan ve herkese örnek olan taraftarları da sakin olmaya çağırdı.

BİLEKLİĞİ OLMAYANLAR OY KULLANAMAYACAK

Genel Kurul'un sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bir takım kararlar aldıklarını da belirten Şankaya, "Genel kurulumuzun yapılacağı Atatürk Spor Salonu'nun iç otoparkına araç alınmayacak. Üye olmayanlar ve kimlik kartı olmayan kişiler salona alınmayacak ve oy kullanamayacaktır." diyerek, şunları ifade etti:

"Her üyeye girişte bileklik takılacaktır. Bilekliği olmayan kişiler salona alınmayacak ve oy kullanamayacaklardır. Aynı zamanda üyeler bilekliklerini çıkarıp başka birine veremeyecekler. Çünkü bilekliği çıkardıkları an, bileklik tekrar yerine takılamaz hale geliyor. Bu nedenle oy kullanma hakkını da kaybedeceklerdir. Üyelerimiz bilekliklerini oy kullandıktan sonra çıkartabileceklerdir.

Oy kullanımı 10 sandıkta yapılacaktır. Üyeler hangi sandıkta olduğunu üye numarasına göre takip edecektir. Herhangi bir kargaşa oluşmaması adına, her sandık için 31'er üye numarası okunacak ve numarası okunan üyelerimiz oy kullanma alanına ineceklerdir. Numarası okunmayan üyelerimiz oy kullanamayacaklardır. Oy kullanırken üyelerimiz görevlilerimize nüfus cüzdanları ve genel kurul giriş kartlarını vereceklerdir."

OY KULLANILAN SALONA MİSAFİR ALINMAYACAK

Her sandık başında 31'er üyenin oy kullanacağını vurgulayan Şankaya, "Üyelerimizden rica ediyorum numaraları okunmadan sandık başına inmesinler. Herkes bu kurallara uyarsa daha kısa zamanda oylamayı bitiririz." diyerek, geçmiş yıllarda yaşanan olaylara da vurgu yaparak şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl yaşananlar hiç iyi olmadı. Türkiye'ye örnek olacak bir Genel Kurul geçirmek istiyoruz. Bu Genel Kurul'da üye haricinde salona kimsenin girmemesi için gereken önlemleri aldık. Bu yıl misafir kartı bastırmadık. Üye olmayan arkadaşlarımız lütfen kapıya gelerek görevlilerimizden misafir kartı talep edip arkadaşlarımızı sıkıntıya düşürmesinler. Geçtiğimiz Genel Kurul'da misafir kartı alan kişiler salon içerisinde tezahüratlar yaptılar. Bunları önlemek için bu kararı aldık."

CİHAN

Yorumlar