Bursaspor, 2014’e hızlı girdi, yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Sivasspor'u mağlup ederek yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor, 2014’e hızlı girdi, yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Sivasspor'u mağlup ederek yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Kendi evinde bu sezon 3. galibiyetini elde eden yeşil-beyazlılar, 2014 yılına da moralli başladı.

En son Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda Sivasspor’a 2-1 mağlup olan yeşil-beyazlılar, o maçtan sonra çıktığı 9 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Bu maçlarda 3’ü Türkiye Kupası’nda olmak üzere 5 galibiyet elde eden Bursaspor, 4 maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Bu periyotta attığı 15 gole karşılık kalesinde ise 7 gol gördü.

EVDEKİ GALİBİYET SAYISI 3’E ÇIKTI

Bu sezon kendi evinde istediği sonuçları alamayan Bursaspor, Atatürk Stadı’ndaki galibiyet sayısını da bu maçla 3’e çıkarmış oldu. Evinde en son ligin 8. haftasında Kayserispor’u 2-0 mağlup eden yeşil-beyazlı takım, 63 gün sonra Kayseri Erciyesspor’u 3-1 yenerek ikinci galibiyetini elde etti.

Ligin ilk yarısında sahasında 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 14 puan kaybeden Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda A Grubu'nun ilk maçında Sivasspor’u 2-1 mağlup ederek evindeki galibiyet sayısını 3’e çıkarttı.

SESTAK YILDIZLAŞTI

Ligin 15. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynanan maçın 61. dakikasında takımının ikinci golünü atan Sestak, Sivasspor maçında adeta yıldızlaştı.

15. haftadaki Trabzonspor maçının ardından 16. haftada Kayseri Erciyesspor müsabakasının 53. dakikasında takımını galibiyete taşıyan golü atan Sestak, yükselen grafiğini sürdürürken, Ziraat Türkiye Kupası’nda Sivasspor’a karşı 2 gol birden atıp takımını zafere taşıdı.

Sestak, Batalla’nın takımdan ayrılmasının ardından 10 numara mevkiinde çıktığı maçlarda attığı gollerle adeta yıldızlaştı.
CİHAN

Yorumlar