Bursa’nın şampiyon basketbolcular ödüllerini aldı

Bursa yerel lig ve okul müsabakalarında kıyasıya bir mücadelenin ardından derece giren sporcular, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’n de katıldığı törende ödüllendirildi.2013-2014 Basketbol sezonu yerel lig ve okul...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’nın şampiyon basketbolcular ödüllerini aldı

Bursa yerel lig ve okul müsabakalarında kıyasıya bir mücadelenin ardından derece giren sporcular, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’n de katıldığı törende ödüllendirildi.

2013-2014 Basketbol sezonu yerel lig ve okul müsabakaları sona erdi. Yerel liglerde 986, okullararası müsabakalarda da 407 maç olmak üzere toplam 1393 maç oynandı.

Sezon boyunca genç erkekler kategorisinde 220, yıldız erkeler kategorisinde 205, küçük erkekler kategorisinde 195, minik erkekler kategorisinde 255 maç yapıldı. Bayanlar kategorisinde 120, şirketler ligi ve TOFAŞ turnuvalarında da toplam 130 maç oynandı.

Ayrıca 1300 erkek ve 320 kız olmak üzere toplam 1620 lisanslı sporcunun mücadele ettiği sezon sonunda dereceye giren sporcular için Atatürk Spor Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.

SPOR DAHA DİNÇ VE GÜÇLÜ BİR GENÇLİK İÇİN ÖNEMLİ BİR ARAÇ

Müsabakalara katılan tüm gençleri kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, mücadeleyle dolu güzel bir sezon geçtiğini söyledi.

Basketbolda 1620 lisanslı sporcu olduğunu vurgulayan İl Müdürü Şahin, “En büyük teşekkürü anne ve babalar hak ediyor. Sporcularımızı buraya getiren, kulüplere teslim eden, müsabakalara gönderen siz değerli anne-babalara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sporun gençlik ve ülke için çok önemli olduğunun altını çizen Şahin, “Sporla buluşan bir genç bütün kötülüklerden uzaklaşıyor. Çocuklar sporla birlikte sosyalleşiyor, fiziksel yönden güçleniyor. Dolayısıyla daha dinç, daha güçlü bir gençlik oluşması için, ülkenin gelecekte yükselmesi için spor önemli bir araç.” şeklinde devam etti. Törenin sonunda derece giren sporculara madalya ve kupları verildi.

CİHAN

Yorumlar