Burak Yılmaz iddialı konuştu!

Galatasaray'ın milli futbolcusu Burak Yılmaz, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Google Haberlere Abone ol
Burak Yılmaz iddialı konuştu!
Galatasaray'ın ulusal futbolcusu Burak Yılmaz, antrenman öncesi matbuat mensuplarının sorularını cevapladı.

Yılmaz sakatlığını değerlendirirken, 'Sakatlığım yüzde yüz doktorların kontrolünde. Geldiğimden bu güne kadar takımdan ayrı çalıştım. Kendimi iyi hissediyorum, inşallah bugün takımla antrenmana çıkacağım. Daha iyi, konforlu hissettiğimde maça hazır olacağım' dedi.

Hollanda maçını değerlendiren golcü futbolcu, ' Hollanda da fena başladı, biz de. Hollanda'nın fena başlamasını avantaja çevirip, bu maçı muhakkak kazanmak istiyoruz. Maçı kazanmanın pratik olmadığını biliyoruz. Ama Hollanda'yı izliyoruz, kendi maçlarımızı izliyoruz. İki adet aşırı iyi oyuncuları kadroda yok. Tabii ki dünyada futbol için aşırı ciddi bir ülke. Bizim de aşırı yetenekli oyuncularımızın olduğunu düşünüyorum. Eski hocamız orda. Onu da biliyoruz, O da bizi biliyor. Bizim avantajımız; ilk kere Hollanda'nın da kazanmak durumunda bulunduğu bir maç oynayacağız. Tamam biz kazanmak istiyoruz fakat daima Hollanda da isteyecek. Geçmişte böyle bir şey olmamıştı. Hollanda her süre gruptan çıkmayı garantilemiş bir durumdaydı. Cumartesi bu böyle olmayacak. Biz bunu avantaja çevirmek için elimizden geleni yapacağız' diye konuştu.

Galatasaray'dan arkadaşı Sneijder'ın iddialı sözleri sorulunca Burak Yılmaz şunları söyledi.

'Sneijder ile biraz öncelikle konuştum. Onlar da aşırı kazanmak istiyor. Bizden çekindiklerini düşünüyorum. Bunu ukalalık olsun diye söylemiyorum. Çünkü Hiddink bizleri aşırı iyi biliyor. Sneijder her süre Hollanda'nın kocaman bir kozuydu. Van Persie ve Robben'in olmayışı Sneijder'ı biraz daha ön plana çıkartıyor. Saha arasında arkadaş, ana-baba yoktur bizde. Ne gerekiyorsa kazanmak için yapacağız. '
Sarı kart cezası itibariyle oynamayacak Arda'nın aşırı ciddi bir oyuncu olduğunu izah eden Burak, 'Her maçta vazife almış bir futbolcu. Bizi ileriye taşıyan, gol paslarında rol almış bir oyuncu. Oynayamayacak olmasından ötürü üzgünüz, fakat yapıcak bir şey yok' dedi.

Turnuvanın başında tahsil edilen fena sonuçların nedenlerine yer veren Milli golcü sözlerini şöyle sürdürdü;

'Alınan fena sonuçların bence en kocaman nedeni sezon başı olması. Her oyuncunun 4-5 maç sonra fiziği, kondisyonu oturuyor. Bu nedenden fena başladığımızı düşünüyorum. Şimdi herkes aşırı iyi durumda. Ligde de aşırı iyi bir yarış var. Bunun verdiği bir konsantrasyon bizi iyi ve hazır tutuyor. Milli maçlar ayrı bir heyecan. Buraya ayrıcalıklı bir biçimde yoğunlaşıp muvaffakiyetli olacağımızı düşünüyorum.'

Hollanda maçını kazandıkları takdirde gruptan çıkacaklarına yer veren Burak, Hollanda maçında alınacak galibiyetin özgüvenleri için aşırı ciddi olacağını söyledi.

Milli Takım kariyerinde şanssız dönemler geçiren ve Milli Takım tecrübesi eksikliğini hissettiğini izah eden Burak, 'Ülkemizin formasıyla buralarda bulunmak, gol atmak kocaman bir şeref. Burada bunu yakalamış ve başarmış arkadaşlarımız var. Benim için bu kariyerimde bir eksiklik. İnşallah cumartesi kazanıp gruptan çıkarak bu eksiğimi kapatacağımı düşünüyorum' biçiminde konuştu.

HAKAN TARHAN - MARİENFELD / DHA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar