Burak Yılmaz: Gelecek yıl şampiyon olup dördüncü yıldızı takacağız

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, gelecek yıl şampiyonluk yarışının çok çetin geçeceğini bildiklerini, kendilerinin şampiyon olarak dördüncü yıldızı takmak istediklerini söyledi.Sarı kırmızılı ekibin golcü oyuncusu Galatasaray...

Google Haberlere Abone ol
Burak Yılmaz: Gelecek yıl şampiyon olup dördüncü yıldızı takacağız

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, gelecek yıl şampiyonluk yarışının çok çetin geçeceğini bildiklerini, kendilerinin şampiyon olarak dördüncü yıldızı takmak istediklerini söyledi.

Sarı kırmızılı ekibin golcü oyuncusu Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulundu. Gelecek yıl şampiyon olarak dördüncü yıldızı takmak istediklerini ve dördüncü yıldızın kendileri adına çok önemli olduğunu vurgulayan başarılı golcü, şöyle konuştu: "Dördüncü yıldız, bizim için çok önemli. Bu sene çok çetin, güzel ve sağlam bir lig olacak. Bunu hepimiz biliyoruz. Ona da hazırlanıyoruz. Bunu bilerek çıktık tatile de. En önemli şey, dördüncü yıldız. Her zaman söyledim; Galatasaray UEFA Kupası'nı almış, Türkiye'deki en önemli takım. Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmiş, adını duyurmuş, Türkiye'yi ayrı bir yere getirmiş bir kulüp.

UEFA Kupası'nı aldığımız ve şu an sürekli olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız için, belki yakın değil ama uzak hedef olarak, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak isteriz. Uzak hedef dediğim, bir an için olmaz; ama o yönde iyi bir şekilde ilerlediğimizi düşünüyorum ben kulüp olarak. Bu çabuk olmaz; ama bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bunu hedef olarak göstermemiz çok normal.

Düzenli şekilde Şampiyonlar Ligi'ndeyiz, grubu geçiyoruz. Böyle şeyler tabii ki kolay değil; ama kulübün hedefinde bunlar olmalı. Ben de bunları hedef gösteriyorum. Ancak hepsinden öte; ilk hedefimiz, dördüncü yıldız. Bunun için her şeyimizi vermeye hazırız, her şeyimizi de vereceğiz. Bu sene çok çetin ve sağlam bir lig olacak. Ama biz her şeyimizle bu savaşa hazırız açıkçası."

Kendisine sorulan, 'Gol krallığına bir sene ara verdin. Performansın genel anlamda iyiydi, seni kanada yakın da gördük. Önümüzdeki sezon için krallık adına beklentin nedir?' sorusuna ise golcü futbolcu, şöyle cevap verdi: "Kesinlikle dördüncü yıldızı takmak istiyoruz. Herkesin hedefi o. Evet, ben de biliyorum, eğer çok gol atarsam dördüncü yıldız gelecektir. Her şey birbiriyle bağlantılı. Olursa olur, olmazsa da hiç önemli değil. Ben Galatasaray için gollerimi atmaya devam edeceğim. O yüzden öncelikle hedefimiz, dördüncü yıldız. Bu da benim atacağım gollerle de paralel. İnşallah elimden geldiği kadar da gol atmaya çalışacağım."

Sakatlıktan dolayı milli takım kampına katılamadığını kaydeden Burak Yılmaz, "Şu anda gayet iyiyim. Biliyorsunuz sakatlığım vardı ondan dolayı milli takıma gidemedim. Bir taraftan da onun tedavisi ile uğraşıyorum. İğne oluyorum ayağıma, hem de tatil yapmaya çalışıyorum. Ama Allah'a şükür, ağrılarım azaldı. Bir anda kesilmedi; ama azaldı. Doktorumuzla sürekli irtibat içindeyiz. Ona da teşekkür ediyorum, tatilinde bana zaman ayırıyor. Benimle çok ilgileniyor. Biz her zamanki gibi buraya geldik. Eşimiz, dostumuz, arkadaşlarımızla. Çok güzel. Yeni sezon için kafamızı boşaltıyoruz. İyi bir şekilde hazırlanıp, yeni sezona başlayacağız." diye konuştu.

Takım arkadaşı Selçuk İnan ile arkadaşlıktan ziyade kardeş gibi olduklarını ifade eden yıldız oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Selçuk'la bizim her zaman arkadaşlığımızdan öte, kardeşliğimiz var. Çok iyi, sağlığı, sıhhati yerinde. Kafası rahat. O da yeni sezon için çok güzel bir şekilde hazırlanıp, sezona başlamak istiyor. Biliyorsunuz, yoğun bir tempodan çıktığımız için hem fiziksel hem de mental bir yorgunluk oluyor. Biz burada mental olarak yorgunluğumuzu atmaya çalışıyoruz. Dinlenip, fizik olarak da kendimize geldiğimiz zaman, ondan sonra yeni sezon için hazır olacağız."

Sözleşmesi devam ederken kendisi ile birlikte Selçuk İnan'ın sözleşmesinin uzatıldığının hatırlatılması üzerine Burak Yılmaz, "Ben kendimi Galatasaray'a ait hissediyorum. Ben bunu Galatasaray TV'ye telefon bağlantısı yaptığımda da söylemiştim. İnsanlar, farklı şeyler yazmışlar." diyerek şöyle konuştu: "Ama ben hem Başkan'ımıza, hem yönetimimize, camiamıza, hocamıza teşekkür ediyorum. Bana güvenip, inandıklarını gösterdiler. Böyle bir fırsat verdikleri, böyle güzel bir ortam sundukları ve benim ne kadar değerli, önemli olduğumu gösterdiler. Onlara çok teşekkür ederim öncelikle. Burada yeni bir kontrat imzaladım. Artık daha sorumlu, konsantre bir şekilde oynayacağım. Galatasaray için her şeyimi verdim, ama daha fazlası için oynayacağım. Böyle şeyler çok önemli. Bizler duygusal insanlarız, duygusal futbolcularız. Türk insanıyız. Duygusal bir bağımız olduğu, kalbimizle oynadığımız için bize verilen bu güveni ve şansı daha sorumlu bir şekilde yerine getireceğimizi düşünüyorum. O yüzden bana bu şansı veren, başta Başkan'ımız olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyorum."

Burak Yılmaz, genç oyunculara her zaman çalışmaları konusunda da tavsiyelerde bulundu.

GALATASARAY'IN HEDEFİ ASLA İKİNCİLİK OLAMAZ

Geçtiğimiz sezonun kendileri adına oldukça dalgalı geçtiğini ancak takım olarak hiçbir zaman hedeflerinin ikincilik olmayacağını kaydeden golcü futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı: "Geçen yıl dalgalanmalı bir sezon oldu. Bazı değişimler yaşadık. Bunların bizi etkilemediğini söylersek, yalan söylemiş oluruz. Yarıştan uzak kaldığımız zaman, hedef olarak kendimize ikinciliği seçtik. Neden böyle diyorum, bunu açıkça söyleyebilirim. Galatasaray'ın hedefi asla ikincilik olmaz; ama ikinciliğin bizi direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne götüreceğini bildiğimiz için bunu hedef seçtik.

Türkiye Kupası'nı dokuz senedir alamayan bir camiaydık. Bu hedefimizi de gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezon tekrar Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz. Türkiye Kupası'nı almış bir Galatasaray var. Bunun için çok mutluyuz. Galatasaray'ın hedefi, her sezonda şampiyonluktur. Bundan uzak kaldık, taraftarlarımızdan bu yüzden özür diliyoruz. Onları çok üzdük, kırdık. Bazı zamanlar umutsuzluğa düşürdük. Ama hocamız da hem bizi, hem de ligi tanıdı.

Baktığımız zaman son altı yedi maça, çok istikrarlı bir Galatasaray gördük. Bu da hem hocanın Türkiye'yi ve bizleri tanıması, hem de bizim hocamızın sistemine uymamızla ilgiliydi. Şu an için uyum sürecinin tamamen kalktığını söyleyebilirim. Yeni sezonda herkesin birbirini iyi tanıdığı bir Galatasaray olacak. Geçmiş sezon kötünün iyisini başardığımızı düşünüyorum, ancak yeni sezonda dördüncü yıldızı takacağımıza inanıyorum." CİHAN

Yorumlar