Bundesliga ekipleri kamp yaparken kasalarını da dolduruyor

Bundesliga takımları sıcak ülkelerde hem kamp yapıyor ve lige hazırlanıyor hem de katıldıkları turnuvalardan para kazanıyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Bundesliga ekipleri kamp yaparken kasalarını da dolduruyor

Bundesliga takımları sıcak ülkelerde hem kamp yapıyor ve lige hazırlanıyor hem de katıldıkları turnuvalardan para kazanıyorlar. Yine kamp yapıp turnuvaya katıldıkları ülkelerin Bundesliga yayın haklarını almalarıyla ek gelir elde ediyorlar.

Almanya’daki soğuk ve yağışlı hava yüzünden devre arası hazırlıklarını sıcak ülkelerde yapan Bundesliga takımları aynı zamanda ülkelerinin futbol kültürünün elçiliğini yapıyor. Hem futbol için uygun hava şartlarında antrenman ve maç yapma imkanı bulan takımlar aynı zamanda Alman Futbol Ligi (DFL) ile Reklam Turu kapsamında turnuvalara katılıyorlar. Ülkelerinin futbol birikimlerini ve yıldızlarını bulundukları ülkelerin futbolseverlerine seyrettiriyorlar. Yine bu tip turnuvalar sayesinde Bundesliga maçlarını yayınlamak isteyen ülkelerle milyon Euro'luk anlaşmalar imzalayıp yeni gelir kaynakları elde ediyorlar.

Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımların tamamı bu sezonki devre arası kampında başta İspanya olmak üzere Arap Yarım Adası, Çin, Endonezya, Güney Afrika, Portekiz ve Türkiye’yi tercih etti. İkinci yarı hazırlık çalışmalarına yılbaşından hemen sonra başlayan takımlar ocak ayının son haftasına kadar kamp yaptıkları ülkelerde düzenlenen turnuvalara katılmakta ve performanslarını yükseltme çabasında.

Kamp yeri için güneşli ve sıcak havanın tercihte önemli rol oynadığını söyleyen teknik direktörler ve oyuncular, katıldıkları turnuvalarda mücadele ettikleri takımlar ile kendi hatalarını gördüklerini ve ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade ediyorlar. İkinci yarıya Arap Yarım Adası'nda kamp yaparak hazırlanan VFL Wolfsburg ayrıca Çin’de bir hazırlık maçı yapacak. Wolfsburg Başkanı Klaus Allofs, “Bundesliga’nın bir elçisi olarak bu ülkelerde bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Alman Futbol Ligi (DFL) ile Reklam Turu kapsamında Endonezya’da hazırlık maçı yapacak Hamburg SV ve Wolfsburg Bundesliga’nın global bir marka olması için katkıda bulunuyor.

Alman Futbol Ligi (DFL) Yönetim Kurulu Başkanı Christian Seifert ise bu tür kooperasyonlarla Bundesliga’nın global bir marka olma yolunda önemli adımlar attığını belirterek, "Takımları teşvik ediyoruz, yeni yaptığımız bir işbirliği ile 2015/2016 sezonundan itibaren Amerika kıtasının tamamında Bundesliga maçları yayınlanacak. Buradan 150 milyon Euro yayın geliri elde edeceğiz." açıklamasında bulundu.
CİHAN

Yorumlar