Brezilyalı yıldız Sheilla Castro VakıfBank'ta

Türkiye şampiyonu VakıfBank, dünyanın en iyi voleybolcuları arasında gösterilen Brezilyalı yıldız Sheilla Castro'yu kadrosuna kattı. Brezilyalı milli pasör çaprazı, önümüzdeki sezon VakıfBank forması giyecek.VakıfBank, dış transferde...

Google Haberlere Abone ol
Brezilyalı yıldız Sheilla Castro VakıfBank'ta

Türkiye şampiyonu VakıfBank, dünyanın en iyi voleybolcuları arasında gösterilen Brezilyalı yıldız Sheilla Castro'yu kadrosuna kattı. Brezilyalı milli pasör çaprazı, önümüzdeki sezon VakıfBank forması giyecek.

VakıfBank, dış transferde Hollandalı yıldız Robin de Kurijf'un ardından ikinci hamlesini dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Sheilla Castro'yu kadrosuna katarak gerçekleştirdi. 1983 doğumlu Sheilla Castro, önümüzdeki sezon dünya ve Avrupa şampiyonu VakıfBank forması giyecek. Kariyerinde birçok başarısı bulunan Brezilyalı yıldız, son olarak geçtiğimiz yıl ülkesinde lig şampiyonluğuna ulaşırken, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da takımıyla ikincilik elde etmişti. Pasör çaprazı olarak görev yapan de Castro, 2002 yılından bu yana Brezilya Milli Takımı formasını da giyiyor.

VakıfBank'a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Sheilla Castro, "VakıfBank gibi güçlü bir takıma katıldığım için mutluyum. Kariyerimdeki tek eksik olan Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu kazanmayı çok istiyorum. Tabi bununla birlikte Türkiye'deki şampiyonluk serimizi de devam ettirmek için çalışacağım. İstanbul'da olmak dahi beni heyecanlandırıyor. Sezonun bir an önce başlamasını ve arkadaşlarımla birlikte sahaya çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Sheilla ayrıca takımdaki İtalyan oyuncu Costagrande ile daha önce de birlikte oynadıklarını ve yeniden bir araya gelecekleri için mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

MEDREN: GÜÇLÜ, ENERJİK VE İSTEKLİ BİR TAKIM KURMAK AMACINDAYIZ

VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren ise yaptığı açıklamada, "Yeni sezonda kurmak istediğimiz kadronun parçaları yavaş yavaş takımımıza katılıyor. Güçlü, enerjik ve istekli bir takım kurmak amacıyla transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Robin de Kruijf'un ardından Brezilya'nın dünyaca ünlü yıldızı Sheilla Castro ile anlaştık. Kendisinin kariyeri hem bireysel hem de takım başarılarıyla dolu. VakıfBank'a katacağı çok şey olduğuna inanıyoruz. Sheilla gibi bir dünya yıldızını takımımıza kazandırmaktan ve onu Türk voleybolseverlerine seyrettirecek olmaktan dolayı mutluyuz." dedi.

İmza töreninin ardından gün boyunca İstanbul turu yapan ve Türk mutfağıyla tanışan Castro, tarihi yarımada ve boğazdan çok etkilendiğini, burada yaşadığı sürece sık sık İstanbul'u dolaşacağını söyledi.

SHEİLLA CASTRO DE PAULA BLASSİOLİ KİMDİR?

Voleybol otoriteleri tarafından dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Brezilyalı yıldız Sheilla Castro, 1 Temmuz 1983 tarihinde Belo Horizonte kentinde dünyaya geldi.

İlk resmi sözleşmesini henüz 14 yaşındayken Mackenzie takımı ile imzalayan ve burada 3 yıl süreyle forma giyen Castro, 2000 yılında MRV Minas Takımı'na transfer oldu. 2004 yılında ise İtalya'nın yoluna tutarak Scavolini Pesaro Takımı'na transfer olan oyuncu 4 yıl süreyle bu takımda kaldı. Ardından tekrar ülkesine dönen Sheilla sırasıyla Sao Caetano, Unilever ve Molico Osasco takımlarında 2'şer sezon geçirdi. Başarılı pasör çaprazı, 2014-2015 sezonu öncesinde ise VakıfBank'ın renklerine bağlandı.

Başarıyla dolu kariyerinde sayısız şampiyonluk ve bireysel ödül kazanan Castro Brezilya Milli Takımı ile 2 Olimpiyat, 5 World Grand Prix, 2 Kıtalararası Dünya Kupası, 5 Güney Amerika Şampiyonası, 1 Gençler Güney Amerika Şampiyonası ve 1 Gençler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu yaşadı.

Kulüp takımları ile ise 1 Dünya Kulüpler Şampiyonası, 1 Güney Amerika Kulüpler Şampiyonası, 2 Avrupa CEV Cup, 1 İtalya Ligi, 1 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 2 Brezilya Ligi ve 1 Brezilya Kupası Şampiyonluğu kazanan Castro'nun aldığı bireysel ödüllerden bazıları ise şu şekilde:

Yılın Sporcusu: Brezilya Olimpik Oyunlar (2012)

Kıtalararası Dünya Şampiyonası: En Değerli Oyuncu (2005), En Skorer Oyuncu (2005)

World Grand Prix: En Değerli Oyuncu (2006, 2009)

Dünya Kulüpler Şampiyonası: En Değerli Oyuncu (2012), En Skorer Oyuncu (2012)

Avrupa CEV Cup: En İyi Servis Kullanan Oyuncu (2006)

Brezilya Ligi: En İyi Smaçör (2008, 2010), En İyi Servis Kullanan Oyuncu (2010), En Skorer Oyuncu (2008)

İtalya Ligi: En Skorer Oyuncu (2007)

CİHAN

Yorumlar