Brezilya’da ay yıldızlı formayla yarışıp Bursa’nın gurur oldular

Brezilya’da düzenlenen Dünya Lise Olimpiyatları’na katılan ay yıldızlı milli takımda yer alan Bursalı sporcular aldıkları başarılarla Bursa’nın gururu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya’da ay yıldızlı formayla yarışıp Bursa’nın gurur oldular

Brezilya’da düzenlenen Dünya Lise Olimpiyatları’na katılan ay yıldızlı milli takımda yer alan Bursalı sporcular aldıkları başarılarla Bursa’nın gururu oldu. Milli takımda yer alan Bursalı 4 sporcu öğrenci, öğretmenleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar tarafından kabul edildi.

Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Atilla Gülsar, bir dünya organizasyonunda bulunma başarısını elde eden öğrencilerin, bundan sonraki spor yaşamlarında daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını belirtti.

Brezilya’nın başkenti Brezil’de gerçekleşen Dünya Lise Olimpiyatlarında Yüksek Atlamada yarışan Faik Çelik Kız Teknik Lisesinden Tuba Yeni 1,60 metre ile 19 yarışmacı arasından Dünya 10.'luğu, yine yüksek atlamada Hayri Terzioğlu EML’den Serkan Gözel 1,94 metre ile 15 yarışmacı arasından Dünya 8.'liği, 100 metre koşuda Nur Hayati Kurtcan Ticaret Meslek Lisesi’nden Ertan Özkan 30 yarışmacı arasından 11,13 saniye ile Dünya 8.'liği (aynı zamanda İsveç Bayrak Yarışında 16 ülke arasından takım halinde Dünya 5.'ncisi olan ülkemizin takımında da yer aldı) ve Cirit Atmada Cem Sultan Lisesinden Merve Karadeniz 15 rakip arasında 42 m 89 cm ile Dünya 7.'liğini elde etti.

CİHAN

Yorumlar