Brezilya, Şili'yi penaltılarla 3-2 geçerek çeyrek finale yükseldi

FIFA 2014 Dünya Kupası 2. tur ilk maçında Brezilya, Şili ile verdiği mücadelede sıkıntılı dakikalar yaşamasına rağmen rakibini penaltılarla 3-2 geçerek adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.Brezilya’nın Bela Horizonte şehrindeki...

Google Haberlere Abone ol
Brezilya, Şili'yi penaltılarla 3-2 geçerek çeyrek finale yükseldi

FIFA 2014 Dünya Kupası 2. tur ilk maçında Brezilya, Şili ile verdiği mücadelede sıkıntılı dakikalar yaşamasına rağmen rakibini penaltılarla 3-2 geçerek adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Brezilya’nın Bela Horizonte şehrindeki Estadio Mineirao Stadı’nda oynanan ve İngiltere Federasyonu’ndan hakem Howard Webb’in düdük çaldığı maçta Brezilya 18. dakikada David Luiz ile öne geçti. Şili ise 32. dakikada Alexis ile beraberliği yakaladı.

Mücadelenin normal süresi 1-1, 30 dakikalık uzatması da 1-1 sona erince penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Brezilya Şili'ye 3-2 üstünlük sağlarken, David Luiz, Marcelo ve Neymar vuruşlarını gol yaparken, Willian ve Hulk ise penaltı vuruşlarında gol yapamadılar.

Şili'de ise Aranguiz ve Marcelo Diaz penaltılarını gol yaparken, Pinilla, Alexis Sanchez ve Gonzalo Jara ise kaleci ve direği geçemeyince 3-2 geriye düştüler ve dünya kupasına veda ettiler.

Brezilya'nın çeyrek finaldeki rakibi ise TSİ 23.00'te oynanacak olan Kolombiya - Uruguay maçında turu geçen takım olacak.

CİHAN

Yorumlar