Boksörler ringe ilk kez kasksız çıktı

Karabük'te sona eren Ferdi Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası'nda boksörler ringe ilk kez kasksız çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Boksörler ringe ilk kez kasksız çıktı

Karabük'te sona eren Ferdi Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası'nda boksörler ringe ilk kez kasksız çıktı. Şampiyonada dereceye giren boksörler, 2016 yılında Brezilya'da yapılacak olimpiyatlarda Türkiye'nin aday kadrosunu oluşturacak.

Karabük Merkez Spor Salonu'nda 35 ilden 135 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Ferdi Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası sona erdi. İlklerin yaşandığı şampiyonanın final müsabakalarında 49 kiloda Tolgahan Öztürk, 52 kiloda Erdal İnanlı, 56 kiloda Mehmet Topcakan, 60 kiloda Bünyamin Aydın, 64 kiloda Fatih Keleş, 69 kiloda Yakup Şener, 75 kiloda Abdülkadir Köroğlu, 81 kiloda Avni Yıldırım, 91 kiloda Burak Aksin ve artı 91 kiloda Ali Eren Demirezen birinci oldu.

Dereceye girenlere madalyalarını Karabük Valisi İzzettin Küçük, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile diğer protokol üyeleri verdi. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, kask takma uygulamasını birçok şampiyonada uyguladıklarını, ancak ilk kez Karabük'teki şampiyonada boksörlerin kasksız olarak ringde mücadele ettiklerini söyledi.

Bu duruma alışık olmayan sporcuların küçük çaplı sakatlıklar yaşadığını ancak uygulamanın genel anlamda başarılı olduğunun gözlendiğini kaydeden Gözgeç, şunları kaydetti: "Kaskın yüzde 2,5 etkisi vardı zaten. Daha önce valizini alan geliyordu şampiyonaya, bu defa öyle olmadı. Önce illerinde sonra da gruplarda şampiyon olanlar geldi. Bir de şampiyonaya 18 yaş ve üstü katılabildi. İlkler yaşandı burada ama başarılı geçti. Türk sporcusuna yakışır şampiyona oldu. Basına, Karabük halkına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum."

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, dereceye giren sporculara ödüllerini verdikten sonra Vali Nafiz Kayalı’ya da bir çift boks eldiveni hediye etti. CİHAN

Yorumlar