Bitlis Eren’de çifte galibiyet sevinci yaşanıyor

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Basketbol ve Voleybol takımları Üniversiteler Arası Basketbol 2.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis Eren’de çifte galibiyet sevinci yaşanıyor

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Basketbol ve Voleybol takımları Üniversiteler Arası Basketbol 2. Ligi'nde (Ünilig) karşılaştıkları rakiplerini yenerek sevenlerine çiftçe bayram yaşattılar.

Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde Rahva Yerleşkesinde bulunan Çok Amaçlı Spor Salonu'nda Mardin Artuklu Üniversitesi ile karşılaşan Bitlis Eren Üniversitesi basketbol takımı rakibini 64 - 46 gibi net bir skorla yenerek maçın galibi oldu.

Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinin yoğun tezahüratları eşliğinde oynanan maç oldukça heyecanlı ve çekişmeli başladı. Maçın neredeyse tamamını önde götüren Bitlis Eren Üniversitesi maçı 64 – 46 kazandı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 20 - 24 Aralık 2013 tarihleri arasında 11 üniversitenin katıldığı üniversiteler arası 2. Lig voleybol müsabakalarının ilk gününde Mustafa Kemal Üniversitesi ile karşılaşan Bitlis Eren Üniversitesi voleybol takımı ise büyük çekiymeye sahne olan maçta rakibini 3-2’lik skorla yenmeyi başardı.

Oynanan maçların ardından açıklama yapan Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Salih Aygün, hem basketbolda hem de voleybolda galip gelerek çifte galibiyet almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Spor imkanları anlamında üniversite gençliğine destek sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a, desteklerini her zaman yanımızda gördüğümüz Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Doğru'ya, yüksek öğretim kurumlarında her düzeyde sporu çok yönlü olarak tanıtmak, sevdirmek, spor yapmaya yönlendirmek için gerekli çalışmaları yapmak, üniversiteler arasında yapılacak yurtiçi ve yurtdışı yarışmaları ve faaliyetleri yürütmek ve bu kurumlar arasında koordinasyonu sağlamakla görevli Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığının Değerli Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer hocamıza, Türkiye Basketbol ve Voleybol Federasyon Başkanlıklarına şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu,

Aygün, "Müsabakaların gerçekleşmesinde emek veren her kademedeki idareci, hakem, antrenör ve sporculara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum." diyerek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Üniversitemizde spor kültürünün yayılması ve spor heyecanının artması için fiziki donanım ve altyapı eksikliklerimize rağmen elimizden gelen gayretleri sarf ediyoruz. Üniversitemiz çok genç henüz yolun başındayız beden eğitimi ve spor yüksek okulumuzun inşallah bu sene öğrenci almasıyla ve tesislerimizin tamamlanmasıyla beraber spor dünyasında bir çok başarıya imza atacağımıza inancım tamdır.

Türkiye'nin bütün üniversitelerini aynı ligde yarıştırmak, kaynaştırmak ve kucaklaştırmak amacıyla düzenlenen müsabakaların da başta üniversitemiz olmak üzere katılım sağlayan tüm üniversite takımlarına başarılar diliyorum. Özellikle kısıtlı imkanlara rağmen bugün hem voleybolda hem basketbol da üniversitemize çifte galibiyet yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum."
CİHAN

Yorumlar