Big Air Snowboard ve Freestyling World Cup 2015'te İstanbul'da

Türkiye Kayak Federasyonu yeni yönetim kadrosu, bir aylık görev süreleri içinde önemli bir atak yaparak, Big Air Snowboard ve Freestyling World Cup'ı İstanbul'a aldılar.Kayak Federasyonu yeni yönetimi, 01 – 07 Haziran 2014 tarihleri arasında,...

Google Haberlere Abone ol
Big Air Snowboard ve Freestyling World Cup 2015'te İstanbul'da

Türkiye Kayak Federasyonu yeni yönetim kadrosu, bir aylık görev süreleri içinde önemli bir atak yaparak, Big Air Snowboard ve Freestyling World Cup'ı İstanbul'a aldılar.

Kayak Federasyonu yeni yönetimi, 01 – 07 Haziran 2014 tarihleri arasında, Barcelona'da düzenlenen, 49. Uluslararası FIS Kongresi'nde Türkiye Kayak tarihinde ilk kez, 2015 yılında, iki tane 'Big Air Snowboard ve Freestyling World Cup' organizasyonlarının, İstanbul'da gerçekleştirilmesi ile ilgili prensip kararlarının alınmasını sağladı.

Bu organizasyonun önemine dikket çekilen açıklamada, "Big Air World Cup yarışmalarına, dünyadaki sadece en iyi sporcuların katılmasına izin verilmektedir. Önceki yıllarda, New York, Münih, Stockholm, Moskova gibi büyük şehirlerde düzenlenmiş olan, Big Air World Cup yarışlarını 30 bin ila 200 bin arasında seyirci izlemiştir. Dünyanın her ülkesinden, 100'den fazla medya mensubu katılmış ve özellikle Avrupa ile Kuzey Amerika'da 200 milyon kişi tarafından izlenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, bir ay önce devr aldığı görevi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin kayakla kalkınması ile ilgili olarak, 'Devlet, Millet Elele… Türkiye Kayakla Zirveye…' sloganı ile çalışmalarımıza hızlı bir şekilde ve yoğun bir tempo ile başladık. Öncelikle İstanbul'da '1. Türkiye Kayak Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. Çalıştay esnasında özel hazırlanmış olan anket formları ile 7 bin 800 cevap sonucunda, Tükiye'de kayak ile ilgili sorunların tespitleri ve çözümleri ile ilgili yol haritamızı belirledik." diyerek, şunları söyledi:

"01 – 07 Haziran 2014 tarihleri arasında, Barcelona'da düzenlenen; 49. Uluslararası FIS Kongresi'ne katıldık. Yoğun bir tempo ile çalışarak, tüm dünya kayak federasyon başkanları ile tek tek görüşmeler yaparak, Türkiye'de kayak tarihinde ilk kez; iki FIS BIG Air World Cup organizasyonunun, Türkiye'de organize edilmesi hakkını elde ettik. FIS Başkanı Gian Franco Kasper, çalışmalarımız ve motivasyonumuzdan dolayı heyecanlandıklarını ve Türkiye Kayak Federasyonu'na maksimum derecede destek vereceklerini belirtti.

Hedefimizin 2026 Kış Olimpiyatları organizasyonunun Türkiye'de yapılması olduğunu ve konu ile ilgili olarak tüm federasyon başkanlarının bizleri desteklemesi ile ilgili sözlü onaylarını aldık. Türkiye'de 4 milyon kişinin kayakla tanıştırılması planlarımız, FIS camiası tarafından takdirle karşılandı."

Başkan Erol Mehmet Yarar, 2015 yılında Türkiye'de düzenlenecek olan, 'Big Air Snowboard ve Freestyling World Cup' ile ilgili olarak kısa bir süre içinde mekan ve tarih tespitleri yapılarak, düzenlenecek bir basın toplantısıyla da detayların açıklanacağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar