Beşiktaş 2. Başkanı Çebi: Trabzon, henüz Olcan'ı satma kararı vermedi

Beşiktaş Kulübü ikinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün transfer girişimleri ve yapımı süren Beşiktaş Vodafone Arena ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Çebi, yeni stadın çok özel bir çatısı olmasını tercih ettikleri için inşa...

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş 2. Başkanı Çebi: Trabzon, henüz Olcan'ı satma kararı vermedi

Beşiktaş Kulübü ikinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün transfer girişimleri ve yapımı süren Beşiktaş Vodafone Arena ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Çebi, yeni stadın çok özel bir çatısı olmasını tercih ettikleri için inşa süresinin biraz uzadığını söyledi.

Yeni stadı görkemli bir törenle açacaklarını söyleyen Çebi, transfer haberleri arasında yer alan Olcan Adın ile ilgili yaptığı açıklamada "Trabzonspor onu henüz satma kararı vermiş değil. Bir futbolcuyu eğer takımı satmıyorsa ve oraya bağlı ise onunla ilgili konuşmak etik değil. Dolayısıyla biz o konularda biraz dikkatli davranmak istiyoruz." dedi.

Çebi kulüp binasında Halkalı Atakent Anafen Eğitim Kurumu'ndaki başarılı öğretmen ve öğrencileri kabul etti. Öğrencilerin, Beşiktaş Kulübü'nün transfer çalışmaları ve diğer gündem konularına ilişkin sorularını cevaplayan Çebi, misafirlerine dikkat çeken açıklamalar yaparak hem Beşiktaşlıların hem de konukların merakını giderdi.

TORAMAN VE ÖZTÜRK YER BULUNAMAZSA TAKIMDAN AYRILABİLİR

İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün takımdaki yerinin ne olacağına ilişkin soruya "Sezon sonuna kadar kadro dışı bırakıldıklarına dair bir karar var. Sezon bittiği için şu an itibariyle bu iki futbolcunun cezası da bitmiş durumda. Bundan sonra yapılacak transferlere göre kendileriyle bir yer bulunabilirse bulunacak, bulunamıyorsa kadro içinde onlar da ayrılacaklar. Bulma şansı olabilir mi? Tabii ki olabilir, şu anda da bunların hepsi bizim yaptığımız transfer çalışmaları ile paralel yürüyen çalışmalardır." diyen Çebi, İbrahim Üzülmez'in yardımcı teknik direktör olarak görev yapması konusunu da şöyle değerlendirdi:

"Böyle bir olay gündemde var. Ama olmadığı taktirde de niye olmadı diye düşünmeyin. Çünkü teknik kadronun görüşmeleri sonunda bunlar ortaya çıkacak. Biz yönetim kurulu olarak Beşiktaş'ın eski değerlerine önem veren bir yapıya sahibiz."

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'a katkısı olup olmadığını soran öğrenciyi cevaplayan Çebi, "Onun oturduğu makam ve koltuk Türk futboluna hizmet etmeyi gerektiriyor. Dolayısıyla Beşiktaş'a bir ayrıcalık yapmasını zaten bekleyemeyiz, bir Beşiktaşlı olarak siz de böyle bir şeyi istemezsiniz ayrıca. Şu anda oturduğu koltuktan bize sağladığı fayda her kulübe sağladığı fayda kadardır." ifadesini kullandı.

TRABZONSPAR ONU HENÜZ SATMAYA KARAR VERMİŞ DEĞİL

Sorular arasında en dikkat çekici olanı Olcan Adın ile ilgiliydi. Transferi konuşulan Adın'ın Beşiktaş'ın gündeminde olup olmadığı sorusunu cevaplayan Çebi, "Trabzonspor onu henüz satma kararı vermiş değil. Bir futbolcuyu eğer takımı satmıyorsa ve oraya bağlı ise onunla ilgili konuşmak etik değil. Dolayısıyla biz o konularda biraz dikkatli davranmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YENİ STADIN ÇATISI ÇOK ÖZEL OLACAK

Yeni stadın çok iyi olacağını ve sadece Beşiktaşlıların değil herkesin gurur duyacağı bir stat olacağını anlatan Çebi, "O kütleyi gösterecek en güzel şey çatısıdır. Dolayısıyla o çatının çok özel ve İstanbul'a yakışır şekilde olmasını istedik. Sürekli bu konularla ilgili fikir üretildi. Geldiğimiz son noktada tercih ettiğimiz çatı şekli maalesef süreyi uzatmaya neden oldu. Çabuk bitirip kötü bir çatı mı, biraz geç bitirip iyi bir çatı mı? Biz iyi olanı tercih ettik." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın da Galatasaray gibi TOKİ'den yardım alması durumunun şu ana kadar gerçekleşmediğini belirten Çebi, "Devletin izinleri verme konusu dışında ekonomik bir desteği yok. Galatasaray oradaki stadı yaparken Mecidiyeköy'deki çok kıymetli arazilerini terk ederek oraya gitti. Biz gururla 'bu stadı biz yaparız ama bu yerden de gitmeyiz' dedik. Bunun da bedelini camia ve yönetim olarak da ödemeye devam ediyoruz. Bu stat Beşiktaşlıların stadı, Seyrantepe yerine burada olmasını tercih ederler diye düşünüyorum. Biz de o tercihlerine sadık kaldık, doğru da gördük. Bu nedenle de şu ana kadar devletten şu ana kadar maddi yardım almış değiliz. Planlama içinde de yok ama Beşiktaş'a stat yapılırken birisi bize destek olursa hay hay deriz. Beşiktaş'ın menfaati gereği reddetmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

RÜŞTÜ'NÜN BÖYLE BİR OPERASYON İÇİNDE OLMASINA GEREK YOK

Çebi, eski kalecileri Rüştü Reçber'in jübilesi ile ilgili soruyu da cevapladı. Rüştü'nün Soma'ya yapılacak yardım çalışması için girişimlerini değerlendiren Çebi, "Rüştü Türk futboluna hizmet etmiş bir kardeşimiz ama böyle bir operasyonun içinde olmasına gerek yok. Biz zaten bunu bir vazife olarak yapmalıyız, onun planlamaları da yapıldı. Sezon açılışlarında Fenerbahçe, Galatarasay muhtemelen birbirimizle maç yapıp gelirini de Soma'daki ailelere göndereceğimizi açıklamıştık. Ama bunun tarihi belli değil." dedi.

Yabancı oyuncu sayısı ile ilgili düzenleme hakkında da açıklamalar yapan Çebi, "Bu rakam 5 artı 3 olabilir, 6 artı iki olabilir, yalnız bugün bu kararı verip yarın sabah bu kararı uygulayamazsınız. Çünkü kulüpler verilmiş olan kararlara göre zamanı planlarlar. Biz şimdi zamanı 5 artı 3'e göre ayarlıyorsak yarın sabah 6 artı 2 diyemezsiniz. Bir zaman konulmalı, bir sene sonra, iki sene sonra başlamalı. Onun dışında bizim bir muhalefetimiz yok. Koyduğumuz tavır çok netti. Biz dedik, daha önce bize bunları söylediniz, Biz de bu rakamlara göre kendimizi planladık. Dolayısıyla bu planlamamızı bozmanızı istemiyoruz. Ben kendimi ona göre ayarlamışım." dedi.

Öğrencilerle bir arada olmanın kendisini motive ettiğini belirten Çebi, onlara nasihatlerde de bulundu. Çebi, gençlerin özgüvenli olmalarını istediğini belirterek "Sadece futbolcu olmak diye bir şey yok. Onun yanında eğitimli kültürlü insanlar olacaksın. Gidin futbolcu olun, darmadağın olun diyemem. Futbolculukla birlikte yaşantısı ile ailesiyle çok başarılı olanlar da var. Ne olacaksanız en iyi olun." tavsiyesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar