Bekir İrtegün: Rehavete kapılmayız

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, ligin ilk yarısında oluşan puan farkından dolayı rehavete kapılacak bir takım olmadıklarını, zaten yaptıkları antrenmanların şiddetinin de bunu gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bekir İrtegün: Rehavete kapılmayız

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, ligin ilk yarısında oluşan puan farkından dolayı rehavete kapılacak bir takım olmadıklarını, zaten yaptıkları antrenmanların şiddetinin de bunu gösterdiğini söyledi.

Kulüp televizyonunda yayınlanan Günün Röportajı programına konuşan Bekir İrtegün, kampı ve takımın fizik gücünü de değerlendirdi. İlk olarak kampı ve yoğun antrenman programını değerlendiren Bekir İrtegün, "Yüksek tempoda antrenmanlara başladık. Ama tatildeyken bize program verilmişti zaten. Antrenmanların yoğun olmasının nedeni var. Çünkü ikinci yarı, Mayıs ayına kadar bizi bu antrenmanlar götürecek, o yüzden şiddetinin yüksek olması da gayet normal." dedi.

Zevkle çalıştıklarını belirten Bekir İrtegün, "Eğer zevk almazsak bu antrenmanlardan, sezon içindeki antrenmanlar işkenceye dönüşür. Gayet güzel bir ortamımız var. İlk yarıyı da çok güzel bitirdik. Onun sağladığı atmosferi devam ettirmeye çalışıyoruz. İlk yarıdaki performansımız da zaten bu antrenmanlar sayesindeydi. Şimdi de aynı şekilde devam ediyoruz, gülerek mutlu bir şekilde yapıyoruz. Aslında sezon başı kadar uzun bir kamp dönemi değil devre arası kampı. Daha az bir süre geçireceğiz Antalya’da. İkinci yarı zorlu geçecek. Herkes bunun farkında. Çünkü tecrübeli insanlarız takımdaki bütün futbolcular olarak hemen hemen. Bunun hepsini birleştirdiğinizde böyle bir ortamın olması çok normal diye düşünüyorum." diye konuştu.

Şampiyonluk hedefi hakkında ise Bekir İrtegün, "Bir kere çok iyi bir puan avantajımız var. Bu puan avantajından kaynaklı rehavete girecek bir takım olmadığımızı bir kere en başta kendimiz biliyoruz. Yaptığımız antrenmanlar da bunu gösteriyor. Kendi adıma şöyle düşünüyorum." diyerek şöyle devam etti:

"Türkiye Ligi sürprizlere çok açık. Sadece kendimizle alakalı değil, diğer maçları da izlediğimiz de yıllardır birçok şeşi görüyoruz. Bu da bize gösteriyor ki ikinci yarıya başlarken puan farkına güvenmeyip aynı ciddiyet, arzu ve iştahla her maça aynı motiveyle çıkmak zorundayız. Bunun bilincinde bir insan olarak da ben çok umutlu bakıyorum. Bir sınır var bence ikinci yarıya başlardan. İlk 6 haftalık dönem çok önemli. O 6 haftalık dönemi eğer hata yapmadan; yaparsak da en az hatayla geçersek ben ligi daha rahat göğüsleyeceğimizi düşünüyorum. Bunun için de ciddi başlamamız gerekiyor. Zaten bayağı bir ciddi başladık. Yürümekte zorluk çekiyoruz. Ben çok umutlu bakıyorum. Arkadaşlarıma çok güveniyorum. Çok kaliteli, çok tecrübeli isimler var. Ben kendi adıma onlara çok güveniyorum."

Takımın fizik kalitesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bekir İrtegün, "Avrupa’da hangi lige bakarsak bakalım, hepsinin bir kere fizik olarak çok iyi olduğu çoğu kişi tarafından biliniyor zaten. Artık futbol öyle bir boyuta geldi ki fizik gücünüz olmadan diğer yeteneklerinizi kullanmanıza da izin vermiyorlar." dedi.

"Bence bu çok ince bir ayrıntı. Futbolcu çok teknik, çok yetenekli olabilir ama fizik gücü yeterli değilse, onca fizik gücü yeterli oyuncu arasında o yeteneğini kullanacak kadar zaman bulamıyor. Zaman çok kısaldı çünkü. Oynama zamanı çok kısaldı futbolda." diyen Bekir İrtegün, kendisinin fizik güce bakışını da şöyle anlattı:

"Sezon başı ile şimdiki Fenerbahçe çok farklı. Bir Arsenal maçı oynadık. O maçta fizik olarak çok kötü gözüktük. Çünkü sezon başında daha iyi olabilirdik fizik olarak; biraz özeleştiri yapayım. Ama şimdi Arsenal’le oynasak kesinlikle aynı görüntüyü vermezdik diye düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe daha farklı bir boyutta. Bu da zaten lig analizlerine çok net bir şekilde yansıyor.

Hocamız buraya geldiğimizde bir toplantı yaptı ve bütün doneleri, ilk yarıda olan her şeyi bize verdi. Son dakikada attığımız, 75 ile 90 dakika arasında attığımız gol oranı çok fazla. Bu da fizik kapasitenizle alakalı bir şey. Belli bir dakikadan sonra rakipler bize göre oyundan daha çok düşüyor. Bu da fizik kapasiteyle ilgili bir şey.

Yani ben artık, 10 yıl öncesine göre Türkiye’de futbolun çok farklı olduğunu düşünüyorum. Zaten bizim lig oldu bitti hep fizikle oynanan bir lig olmuştu. Şimdi fizik kalitesi de yükseldi. O nedenle biz diğer takımlara göre şu an için daha iyiyiz diye düşünüyorum."
CİHAN

Yorumlar