Bedensel engelli yelkenci Akbulut fırtına eğitiminden rekorla döndü

Türkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonu yelken branşı sporcusu Hüseyin Akbulut, Marmaris-İsrail parkurunu tamamlayarak Türkiye Bedensel Engelli Açık Deniz Uzun Yol rekorunu kırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bedensel engelli yelkenci Akbulut fırtına eğitiminden rekorla döndü

Türkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonu yelken branşı sporcusu Hüseyin Akbulut, Marmaris-İsrail parkurunu tamamlayarak Türkiye Bedensel Engelli Açık Deniz Uzun Yol rekorunu kırdı. Marmaris-İsrail-Mersin parkurunda 12 metre boyundaki yelkenli tekne ve yedi kişilik ekiple fırtına eğitimi için çıktığı yolculukta 800 deniz mili kateden Akbulut, 14 günlük seferi Muğla'nın Marmaris ilçesinde tamamladı. Ekip, yolculuk sırasında fırtınadan hortuma kadar birçok olumsuz havayı geçmeyi başardı. Dünya denizlerine dört yıl seyir yapan Sibel Karasu’nun da bulunduğu ekipte, en dikkat çeken sporcu Akbulut’tu.

Sağ elini elektrik çarpması sonucu kaybeden Hüseyin Akbulut, 2012 yılında başladığı yelkende, federasyonun lisanslı sporcusu olarak 2016'da Brezilya'da düzenlenecek Paralimpik (Bedensel Engelli) Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek istiyor. Akbulut, zor bir yolculuğu kazasız bitirip Marmaris’e döndüklerini belirterek, “Yolculuk fırtınalı geçti. İlk üç gün boyunca fırtına hiç eksik olmadı. Çıkış amacım, daha yüksek havalar ve aldığım eğitimleri pratiğe dönüştürebilmekti. 45 knotlara kadar havayı gördük. Kaç tane hortumun içine girdik çıktık. Zorlu geçti ama fırtına deneyimi olarak bana çok şey kazandırdı.” dedi.

Akbulut, ülke genelinde bedensel engellilerin yelken sporuyla tanışması, Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi yelken branşında temsil edecek millî takıma sporcu yetiştiren “Paralimpik Yelken Hedef 2016” projesi kapsamında eğitim alıyor. Projeye, yüzde 40 ve üzerinde bedensel engele sahip her yaştan kişiler ücretsiz katılabiliyor. CİHAN

Yorumlar