Bayrak takımı Stockholm'de piste çıkacak

- Atletizmde kota mücadelesi veren erkekler 4x100 metre bayrak takımı, Diamond Lig'in 8. ayağı olan Stockholm'de yarışacak

Google Haberlere Abone ol
Bayrak takımı Stockholm'de piste çıkacak


ANKARA (AA) - Atletizmde 4x100 metre bayrak takımı, yarın Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Diamond Lig'in 8. ayağı olan Stockholm'de koşacak.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için kota mücadelesi veren erkekler 4x100 metre bayrak takımı, kota yolunda 3. yarışına, İsveç'in başkenti Stockholm'de çıkacak.

Stockholm Olimpiyat Stadı'ndaki organizasyonda, erkekler 4x100 metre bayrak kategorisi TSİ 20.35'te koşulacak. Bu kategoride Türkiye'nin yanı sıra Finlandiya, Norveç, Romanya, İsveç A ve B takımları yarışacak.

Jak Ali Harvey, Ramil Guliyev, Emre Zafer Barnes, İzzet Safer, Fatih Aktaş ve Furkan Şen'den oluşan ekip, kota yolunda son 2 yarış öncesi, Stockholm'de en iyi zamanına ulaşmaya çalışacak.

Sezona Slovakya'da yapılan PTS Atletizm Yarışmaları'nda başlayan ve 38.69'luk zamanla birinci olan ekip, bu dereceyle hem 1987'den bu yana kırılamayan 38.92'lik Küba'ya ait yarışma rekorunu kırmış, hem de kendilerine ait Türkiye rekorunu yenilemişti.

Milli takım, Slovakya'nın ardından hafta sonu Erzurum'da yapılan Uluslararası Bayrak Yarışları'nda, 38.31'lik dereceyle yeni bir Türkiye rekoruna imza atmıştı.

Dünya sıralamasındaki ilk 16 takımın kota aldığı 4x100 metre bayrak yarışında, sıralama, takımların sezon içinde koştuğu en iyi iki dereceler toplanarak oluşturuluyor. Sezona ait en iyi iki derecesi 38.68 ve 38.31 olan milli takım, dünya sıralamasında 17. sırada yer alıyor.

Türk Milli Takımı, Stockholm Diamond Lig'in ardından 25 Haziran'da Romanya'daki Balkan Şampiyonası ve son olarak 6-10 Temmuz'da Amsterdam'daki Avrupa Şampiyonası'nda en iyi derecelerini koşmak için yarışacak.

Yorumlar