Bayern Münih şampiyonluğunu kutladı

- Binlerce taraftar, Münih'teki Marienplatz meydanında toplanarak futbolcular ile 26. şampiyonluğu kutladı

Google Haberlere Abone ol
Bayern Münih şampiyonluğunu kutladı


BERLİN (AA) - Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 2015-2016 sezonunu şampiyon tamamlayan Bayern Münih, üst üste dördüncü, toplamda 26. şampiyonluğunu kutladı.

Münih Belediyesi Binası önündeki Marienplatz meydanında, binlerce Bayern Münih taraftarı toplandı. Bayern Münih'in oyuncuları, tek tek anons edilerek belediye binasının balkonuna çıktı ve kupayla taraftarı selamladı. Kutlamalarda Almanya Kadınlar Birinci Futbol Ligi'nde şampiyonluğu garantileyen Bayern Münih'in futbolcuları ile teknik ekibi de yer aldı.

Şampiyonluk kupalarını kaldırarak şarkılar söyleyen futbolcular, Bavyera eyaletinin geleneksel kıyafetlerini giydi.

Bayern Münih'te uzun zamandan beri sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Hollandalı futbolcu Arjen Robben, balkondan yaptığı konuşmada, gelecek sezonun kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Daha öncesinden güçlü bir şekilde döneceğime söz veriyorum." ifadesini kullandı.

Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ise üst üste dördüncü şampiyonluğu kutladıklarına işaret ederek, "Üst üste dördüncü kez olsa da normal bir şey değil. Her yıl çok güzel." şeklinde konuştu.

Rummenigge, Almanya Kupası'nı kazanmaları durumunda gelecek hafta da Marienplatz'da kutlama yapmak istediklerini kaydetti.

Bayern Münih, ligde 34 maçlık maratonu 88 puanla kapatarak toplamda 26., üst üste 4. şampiyonluğuna ulaşmıştı. Bavyera ekibi, söz konusu müsabakalarda 28 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi almıştı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 80 kez havalandıran Bayern Münih, kalesinde sadece 17 gol görerek kendine ait rekoru da geliştirmişti.

Bayern Münih, Almanya Kupası'nın finalinde 21 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelecek.

Yorumlar