Başkanvekili Özerten: Hakemlerimiz dışişlerinde iyi, içişlerinde yolları açık

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkanvekili Ufuk Özerten, Türk hakemlerinin dışişlerinde çok iyi olduğunu, içişlerinde de yollarının açık olmaları gerektiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Başkanvekili Özerten: Hakemlerimiz dışişlerinde iyi, içişlerinde yolları açık

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkanvekili Ufuk Özerten, Türk hakemlerinin dışişlerinde çok iyi olduğunu, içişlerinde de yollarının açık olmaları gerektiğini açıkladı.

2013–2014 sezonu kış semineri Antalya’da başladı. MHK semineri, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm beldesi Calista Luxury Resort Hotel'de 7–10 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. MHK tarafından düzenlenen kış seminerine UEFA As Başkanı Şenes Erzik, MHK Başkanı Zekeriya Alp, MHK üyeleri, MHK Danışmanı Jaap Uilenberg, UEFA eğitimcileri Jorn West Larsen, Giovanni Stevenato,UEFA Fitness Eğitimcisi Prof. Dr. Werner Helsen, ulusal eğitimciler,tüm üst klasman hakemleri ile üst klasman yardımcı hakemler, hakem gözlemcileri ve mentörleri katılıyor.

Kış hakem seminerinde söz alan TFF Başkanvekili Ufuk Özerten, Antalya’daki düzenlenen toplantıya TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in çok önemli bir seyahatinden dolayı katılamadığı nı, gelen tüm davetlilere selamlarını ilettiğini açıkladı.

Türk hakemlerinin futbolun ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Ufuk Özerten, "Hakem kardeşlerim tahmin ediyorum 15 yıldan aşağı hakemlikte geçmişi olmayan hiç kimse yok. Hiç futbol oynamamış insanlar bile sizleri acımasızca eleştiriyorlar." dedi.

‘BAŞINIZ DİK ÇIKIN VE BAŞINIZ DİK SAHADAN AYRILIN’

Hakemlere karşı yapılan eleştirilere en güzel cevabın sahada verileceğini açıklayan Özerten, her dönemde bu tür arızalar çıktığını, ancak Türk hakemliğinin hiçbir zaman bu kadar büyük destek almadığını açıkladı. Türk hakemlerinin arkasında yürekli bir TFF olduğunu belirten Özerten, "Sizden bizim beklediğimiz de yürekli olmanız. Sahaya çıktığınızda yüreğinizi ortaya koymanız. Başınız dik sahaya çıkıp başınız dik içeri girmeniz. Sahada rahat olun. Bizim federasyon olarak her kulübe eşit mesafede yaklaştığımızı bilin. Bu maçı ben kul hakkı yemeden yöneteceğim . Bu maçta ben tüm hünerimi göstereceğim. Benim son maçım olduğunu bilsem bile yüreğimi göstereceğim." diye konuştu.


‘YARDIMCI HAKEMİN ARKASINDAKİ 10 BİN KİŞİYE DÖNEMEYECEK İNSANLAR VAR’

Türk hakemlerini acımasızca eleştirenlere konuşması boyunca yüklenen TFF Başkanvekili Özerten, yardımcı hakemin arkasında bulunan 10 bin kişiye arkasını dönemeyecek bir sürü insanların olduğunu, o yüreğe sahip olamayan insanların Türk hakemlerini eleştirdiğini söyledi.

Hakemlerin hiçbir şekilde baskı altına alınmadığını açıklayan Özerten, "Arkanızda tamamen Futbol Federasyonu var. Önümüzde bir ikinci yarı var. Süper Lig ve PTT 1. Lig hiçbir zaman ligler birinci ikinci sınıf olarak ayrılmaz. Hepsi önemlidir. Amatör maçlarda bile o maçın 22 kişinin emeklerinin alın terinin karşılığını ve onların kul hakkını yemeden bu maçları yönetmeye çalışın.” diye konuştu.

‘DIŞİŞLERİNDE İYİYİZ, İÇ İŞLERİNDE YOLUNUZ AÇIK OLSUN’

Hakemlere hitaben konuşmasında başta Cüneyt Çakır olmak üzere tüm hakemlere yolları açık olma temennisinde bulunan TFF Başkanvekili Özerten, Türk hakemlerinin dışişlerinde çok iyi olduğunu, içişlerinde de yollarının açık olması gerektiğini açıkladı.

Türk hakemlerinin TFF’nin de başını dik durmasını sağlamasını isteyen Özerten, "Yönettiğiniz maçlarda lütfen raporlarda yaşadığınız olayları gördüğünüz duyduğunuz şekilde yazın. Temsilci yazsın gözlemci yazsın demeyin. Hakem odasının kapısı açılıyorsa bunu yazın. Tüm her şeyi en büyük ayrıntısına kadar yazınki bizim hukuk kurulumuz ona göre karar versin. Sizlere güvenmek zorundayız. Lütfen bu konularda azami gayreti gösterin. Birinci devre çok az olaylar oldu. İkinci yarı ortadan kaldıralım." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar