'Başarıya odaklı bir takım kurduk'

2003'te taraftarların desteğiyle kurulan Göztepe Erkek Hentbol Takımı, geçen yıl ilk kez yer aldığı Süper Lig'de Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etti.

Google Haberlere Abone ol
'Başarıya odaklı bir takım kurduk'


Erkekler Hentbol Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin şube sorumlusu Deniz Durmaz, uzun vadede bir çok sponsorla takımı daha iyi yerlere getirmek istediklerini bildirdi.

Durmaz, hentbol şubesini 2003'te taraftar destekli olarak kurduklarını ve uzun süre kendi imkanlarıyla mücadele ettikten sonra Mehmet Sepil'in göreve gelmesiyle Avrupa kupalarına katılım hakkına kadar uzanan bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki takımların 17-18 sponsorla 7-8 milyon avro bütçeye ulaşabildiğini, bu takımlarla mücadele edebilmek için sponsora ihtiyaç duyduklarını belirten Durmaz, Türkiye'de hentbolun belediyelerin yanı sıra kurum ve kuruluşların desteğiyle devam ettiğini ifade etti.

Durmaz, hentbol takımlarında devamlılığın bulunmadığını ancak 30 yılı aşkın süredir ligde yer alan Beşiktaş'ın güzel bir örnek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bir spor kulübünde bu hentbol kültürünü oturttuğunuz zaman, başkan değişse de spor kulüpleri bu tarz branşlara destek vermeye devam ediyor. Biz de bir spor kulübüyüz. Mehmet Sepil gelene kadar başkanlardan hiçbir destek görmesek de spor kulübü olmanın verdiği etki, taraftar kökenli olmamız ve taraftarın şubeye destek çıkması, ayrıca hiçbir başkanın şubeyi kapatmak için bir hamle yapamaması bizi bugünlere kadar getirdi. Bugün Avrupa kupasını konuşmamızın iki sebebi var, biri taraftarın şubeye sahip çıkması, ikincisi de başkanımız Mehmet Sepil'in verdiği destek. Uzun vadede birçok sponsorla takımı daha iyi yerlere getirmek istiyoruz."

Göztepe'de hentbolu taraftarlar yaşattı

2003'te birkaç arkadaşıyla hentbol şubesi kurmak istediklerini dönemin kulüp başkanı İskender Tuğsuz'a ilettiklerini anlatan Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuruluşu yapar yapmaz eski takım arkadaşlarımla kimsenin para almayacağı bir takım oluşturduk. İzmir'deki bölgesel lig maçlarının ardından taraftarlardan imece usulü desteklerle Kastamonu'ya terfi maçlarına gittik ve o sene profesyonel lige çıktık. 1. Lig'de mücadele edeceğimiz sene Göztepe hentbolu yaşayacak şeklinde kurduğumuz internet sitesindeki pikselleri 10 lira bedelle satışa çıkardık ve sattığımız piksellere sahiplerinin isimlerini verdik. Bu çok büyük ses getirdi."

Bu sezon hedef ikincilik

Durmaz, Süper Lig'de ilk yıllarında normal sezonu 2. sırada bitirdiklerini ve EHF Challenge Kupası'na katılma hakkını elde ettiklerini hatırlatarak, "Bu sene yabancı sayımızı artırıyoruz. Daha başarıya odaklı bir takım kurduk. Geçen sene başarılıydık, bu sezon üçüncü olursak da çok kötü değil ama biz hedefimizi ikincilik olarak koyduk. Yabancı oyuncularla kaynaşma sağlandı, uyum yakalanırsa geçen seneye göre daha başarılı olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Erkek hentbolunda Beşiktaş'ın gücünün bilindiğini kaydeden Durmaz, "Beşiktaş bu işte öncü takım ama biz hedefe onların peşinden gideriz düşüncesinde değiliz. Her sene onları yakalayabilecek miyiz, diye oynayacağız. Bir tarih veremem ama bir gün Beşiktaş'ı yakalayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar