Başaran: Camia ve mensuplarının her türlü şüpheden arındırılması gerekir

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ali Kemal Başaran, bağımsız kurullarca yapılan soruşturma sonrasında ortaya çıkan durumu kulüp olarak yetkili mercilere bildirmekle yükümlü olduklarını belirtti.Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, eski...

Google Haberlere Abone ol
Başaran: Camia ve mensuplarının her türlü şüpheden arındırılması gerekir

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ali Kemal Başaran, bağımsız kurullarca yapılan soruşturma sonrasında ortaya çıkan durumu kulüp olarak yetkili mercilere bildirmekle yükümlü olduklarını belirtti.

Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, eski başkan Sadri Şener'in mahkemeye verilmesiyle ilgili kendilerine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. Bağımsız kurullarca yapılan soruşturma sonrasında ortaya çıkan durumu kulüp olarak yetkili mercilere bildirmekle yükümlü olduklarının altını çizen Başaran, şöyle konuştu:

"Eğer burada bahsedildiği gibi usul hatası yapılmış ise hem yetikli merciler hem de camiamız affedici olur. Ancak ortada bir yanlışlık ya da başka bir istenmeyen durum varsa, gelecek yönetim kurulu ve başkanlara da örnek olması hasebiyle sonuçlarına katlanılmalıdır. Biz kendi meselelerimizde mahkemelere güvenmez, gerçeklerin ortaya çıkması ya da akıldaki kuşkuların giderilmesi için bu yolu seçmez isek başka konularda hak ve adalet arayışında bu yola başvurmamız nasıl düşünülebilir?"

Adalet önünde hâlâ herkesin eşit olduğunu kaydeden Asbaşkan Başaran, 'kol kırılır yen içinde kalır' sözünün kendileri için uygun olmadığını ifade etti. Bordo mavili camia ve mensuplarının her türlü şüpheden arındırılması gerektiğini vurgulayan Başaran, şu ifadeleri kullandı:

"Bu durum sonunda eğer mahkeme sayın Sadri Şener'i haklı bulursa, hakkındaki dedikodu ve soru işaretlerinin de bertaraf olacağı düşüncesinden yola çıkarak yönetim kurulumuzun bu hareketi desteklenmeli, en azından eleştirilmemelidir."

CİHAN

Yorumlar