Barcelona Kulübü’nden tepki

Kulüp yönetimi, Neymar'ın transferiyle ilgili suçlamalarla ilgili yürütülen hukuki süreci "anormallik" olarak yorumlayarak, hakim Ruz'un kararına itiraz edeceklerini duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Barcelona Kulübü’nden tepki
Kulüp yönetimi, Neymar'ın transferiyle ilgili suçlamalarla ilgili yürütülen yasal süreci "anormallik" şekilde yorumlayarak, hakim Ruz'un kararına itiraz edeceklerini duyurdu

Brezilyalı futbolcu Neymar’ın Barcelona Kulübü’ne transferindeki iddialarla ilgili adli soruşturmasını tamamlayan Ulusal Mahkeme Hakimi Pablo Ruz’un 'mali usulsüzlük ve kurumsal sadataksizlik' suçlamasına kulüp yönetimi tepki gösterdi.

Hakim Ruz, suçlamasında, Barcelona Kulübü, kulübün var başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski kulüp başkanı Sandro Rosell’in yargılanmasını istek etmişti.

Kulüpten yapılan yazılı izahatda, Barcelona Kulübü ile iki başkanının yargılanmasının istenmesine kadar varan yasal sürecin 'işleyiş ve hızlılığı açısından anormallik' taşıdığı savunuldu. 'Bu tip saldırılara tolerans göstermeyeceğiz' ifadesi yer sektör izahatda, 115 yıllık kulüp tarihinde şimdiye kadar kendilerine yöneltilen suçlamalardan değişik bir süreç yaşandığı, bu suçlamaların yasal boyutun ötesinde bulunduğu ve medyatikleştirildiği kaydedildi.

Neymar’ın transferinde hiç bir usulsüzlük yapılmadığı görüşünü bir kere daha vurgulayan Katalan kulübü, hakim Ruz’un kararına itiraz edeceklerini de açıkladı. Barcelona Kulübü, hakim Ruz’un bu soruşturmaya bakma yetkisi olmadığına dair yaptıkları başvurudan derhal bir gün sonra İspanyol hakimin soruşturmayla ilgili kararını açıklamış olmasını da 'şüpheli bir durum' şekilde değerlendirdi.

Neymar vakayı ile alakalı şimdiye kadar yürütülen yasal süreçte çıkarlarını savunma hakkının garanti edilmediğini ileri devam eden Barcelona Kulübü, kulübün yasal temsilcilerinin ifadelerinin dahi henüz alınmadığını kaydetti.

Transferle ilgili her çeşitli bilgiyi paylaştıklarını ve yasal şekilde bütün işbirliğine açık olduklarını vurgulayan Barcelona Kulübü, üyelerine ve taraftarlarına da 'Rahat olun, bu hali düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve kulübümüze asla ziyan verdirmeyeceğiz' mesajını verdi.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar