Barcelona 6-1 Rayo Vallecano

İspanya Ligi'nde Real Madrid'in Athletic Bilbao'ya 1-0 yenilmesinin ardından liderlik şansı doğan Barcelona, bu şansı geri çevirmedi. Messi'nin rekor kırdığı maçta, Katalan devi Rayo Vallecano'yu 6-1'le geçti.

Google Haberlere Abone ol
Barcelona 6-1 Rayo Vallecano
İspanya Ligi'nde Real Madrid'in Athletic Bilbao'ya 1-0 yenilmesinin arkasından liderlik şansı doğan Barcelona, bu şansı art çevirmedi. Messi'nin rekor kırdığı maçta, Katalan devi Rayo Vallecano'yu 6-1'le geçti.

Henüz 5. dakikada Luis Suarez, Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Xavi'nin harika fasıla pasıyla kaleciyle cezasahası sol içerisinde karşı karşıya kalan Uruguaylı, topu sağ ayağının dışıyla ağlarla buluşturdu. Suarez, Barcelona formasıyla üstüste 4. maçında da gol attı ve ilk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da Barcelona golle başladı. Xavi'nin kullandığı bucak vuruşunda Jordi Alba'nın penaltı noktası yakınından baş vuruşunda direkten dönüp altı pas içine düşüş gösteren topu Pique anlamsız ağlara gönderdi ve Barcelona farkı ikiye çıkardı.

54'te Tito, Suarez'i cezasahası içerisinde düşürüp penaltıya sebep olurken, ikinci sarı karttan da oyun dışı kaldı.

55'da penaltıyı Messi kullandı. Kaleci topu kurtarırken hakemin tekrarlattığı ikinci penaltıyı Messi bu defa affetmedi ve Barcelona'yı 3-0 öne geçirdi.

63'te Messi ikinci defa sahneye çıktı. Suarez'in cezasahası sol içinden kaleye vuruşunda kaleci Alvares'in çeldiği top Messi'nin önüne düştü, Arjantinli anlamsız ağları havalandırmakta zorlanmadı ve Barcelona'yı 4-0 öne geçirdi.

Messi'den yeni rekor

68'de Messi, kendisinin üç takımının beşinci golünü attı. Arjantinli, şık çalımlarla altıpas sol ön çizgisine taşığıdı topu ağlarla buluşturdu ve takımını 5-0 öne geçirirken; Barcelona formasıyla 32. hat-trick'ini yaptı. Daha öncelikle 31 hat-trick oluşturan Telmo Zarra'nın rekoruna birlikte bulunan Messi, İspanya tarihinin en iyi hat-trick oluşturan oyuncusu rekorunun yeni sahibi oldu.

İspanya tarihinde en iyi hat-trick oluşturan öteki adlar ise 28'le alfredo Di Stefano ve 27 ile Cristiano Ronaldo. Messi bununla beraber üstüste 6. sezonunda da 40 gol barajına ulaştı.

Barcelona formasıyla resmi maçlarda son 340 maçında 340'ıncı golünü atan Messi, ligdeki gol sayısını da 30'a çıkardı ve gol krallığında Ronaldo'yu yakaladı.

80'de Dani Alves tyükselişmalı bir kırmızı kartla oyun dışı kalırken, misafir ekip penaltı kazandı. Bueno, kullandığı penaltı vuruşunu
affetmedi ve Vallecano farkı dörde indirdi: 5-1.

90+1'de Messi'nin asistinde Luis Suarez ikinci defa ağları havalandırdı ve maçın skorunu ilan etti, Barcelona: 6 - Rayo Vallecano: 1.

Bu skorun arkasından puanını 62'ye çıkaran Barcelona 61 puanlı Real Madrid'in önünde liderliğe arttı. Rayo Vallecano ise 29 puanda kaldı.

Ntvspor

Kaynak: FANATİK

Yorumlar