Banvit’te kaptan Keith Simmons'un sözleşmesi uzatıldı

Banvit Basketbol Sportif A.Ş, beş sezondur kadrosunda bulunan takım kaptanı Keith Simmons’ın sözleşmesini 2015-2016 sezonu sonuna kadar uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Banvit’te kaptan Keith Simmons'un sözleşmesi uzatıldı

Banvit Basketbol Sportif A.Ş, beş sezondur kadrosunda bulunan takım kaptanı Keith Simmons’ın sözleşmesini 2015-2016 sezonu sonuna kadar uzattı.

29 yaşındaki ve 1.96 m. boyundaki Keith Simmons 2009-2010 sezonu başında transfer olduğu Banvit’te istikrarlı bir grafik çizmiş ve oynamış olduğu dört sezon boyunca takımın başarısında önemli pay sahibi olmuştu. İçinde bulunduğumuz 2013-2014 sezonunun geride kalan kısmında Beko Basketbol Ligi’nde 24 dakika-11,8 sayı-3,6 rebound ortamalarını yakalayan Simmons, Eurocup’ta ise 22,5 dakika-6,3 sayı-3,7 rebound ortalamalarıyla mücadele etti.

Mükemmel sporcu karakteri, çalışkanlığı ve takım uyumu ile dikkat çeken Simmons bu sezon Banvit’te takım kaptanlığı görevini de başarı ile yürütüyor. ABD’de Holly Cross Koleji mezunu olan oyuncu profesyonel kariyerine ülkemizde Kepez Belediyesi takımı ile başlamış sonrasında ise Almanya Ligi ekiplerinden Deutsche Bank Skyliners forması giymişti. Banvit’te beşinci sezonunu yaşayan başarılı sporcu 2012-2013 sezonu başında Türk vatandaşlığı hakkı kazanmıştı.

Keith Simmons için Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde Başkan Özkan Kılıç, Genel Menajer Turgay Çataloluk, basın ve medya mensupları, altyapı sporcuları ve kalabalık taraftar grubu hazır bulundu.

Törendeki konuşmasına hazır bulunan basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Başkan Kılıç, "Keith Simmons benim şu ana kadar gördüğüm ve tanıdığım en özel insanlardan biri. Deplasmanlarda, antrenmanlarda, seyahatlerde davranışları ile herkesin takdirini kazanmasının yanı sıra genç oyuncular içinde rol model olduğunu görüyorum." diyerek, şunları söyledi:

"Ayrıca bu sezon üstlendiği takım kaptanlığı görevinde de teknik heyetin işini kolaylaştırdığını düşünüyorum. Ayrıca özel bir isteğim ve arzum Keith’in bu sezon Dünya Şampiyonasına katılacak Türk Milli Takımı içinde olması. Umarım Milli Takım yetkilileri sezon sonunda Keith Simmons’ıda kadroda düşünürler. Son olarak hepinizin de bildiği gibi Keith Türk Vatandaşı olmasının da cazibesi ile son iki sezondur büyük takımların gözdesi haline gelmişti. Kendisine de tekrar burada olmayı tercih ettiği için ayrıca çok teşekkür ediyorum."

Banvit Takım Kaptanı Keith Simmons ise Banvit ailesinin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, "Beş sene önce buraya transfer olduğumda diğer takımlardan farklı olarak bir aile ortamı içinde profesyonel bir yapı olduğunu görmüştüm. Aradan geçen yıllar sonunda ciddi bir istikrar ile yolumuza daha da büyüyerek devam ettiğimizi görüyorum. Sözleşmemin en az iki yıllık olduğunu düşünüyorum belki de hayatımın kalan kısmında da burada olacağım. Çünkü burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan yeni sözleşmeyle, birlikte yedinci sezonunu tamamlayacak olan Keith Simmons ve Banvit ülkemizde ender görülen bir istikrar örneğine de imza atmış oldular. Kulüpten yapılan açıklamaya göre Simmons’ın sözleşmesi iki yıllık olacak ve 2015-2016 sezonu sonunda sona erecek. Tören coşkulu taraftar grubunun tezahüratları ve Simmons’ın altyapı oyuncuları ve taraftarlarla beraber fotoğraf çekimi ile sona erdi.
CİHAN

Yorumlar