Bakan Kılıç, TMOK Başkanı Erdener’i kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’i kabul etti. Bakan Kılıç basketbol ve voleybolda güzel haberler aldıklarını belirterek, "2016- 2020’de, uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç, TMOK Başkanı Erdener’i kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’i kabul etti. Bakan Kılıç basketbol ve voleybolda güzel haberler aldıklarını belirterek, "2016- 2020’de, uluslararası bir çok yarışmada ülkemizi daha çok temsil noktasında gösterebilecek başarılara imza atmak için çalışacağız." dedi.

Bakan Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’i makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Kılıç, "Hem basketbol hem de voleybolda güzel haberler aldık. Ümit ediyoruz ki daha bir çok dalda, olimpik branşta, olimpiyatlarda 2016- 2020’de, uluslararası bir çok yarışmada ülkemizi daha çok temsil noktasında gösterebilecek başarılara imza atmak için çalışacağız." şeklinde konuştu.

Sporcuların dopinge karşı bilinçlendirilmesiyle ilgili görüşlerini de aktaran Bakan Bakan Kılıç, "Sporcularımızın yoğun ve doğru şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Bundan dolayı da bizim tohum merkezlerimiz, federasyonumuz ve bakanlığımızın koordineli bir şekilde çalışarak, sporcu kardeşlerimizin da çok erken bir yaşta neyin ne olduğunu öğrenmeleri gerekiyor. Bunu öğrendikleri zaman zaten başarının ve mücadelenin yüzde 50-60’ını halletmiş oluyoruz. Çünkü bilinçli bir sporcu bu tip bir maddeyle karşı karşıya kaldığı zaman ne yapacağını bilir.

Geçmiş senelere nazaran bir çok dalda numunelerin alınıyor olmasına rağmen şunu da açıklayalım; dopingle mücadele içerisinde sporculardan alınan numunelerde bir azalma yok artış var, geri dönüşlerde düşüş var. Bu da şunu gösteriyor, biz yol kat etmeye başladık."

TMOK Başkanı Uğur Erdener de Türkiye Anti Doping Kurulu olarak USADER ile işbirliğine gittiklerini söyleyerek, "Bu temelde eğitimi ön plana alan bir iş birliği. Federasyonlarımızı, sporcularımızı doğru anlamda bilgilendirmeye yönelik, çalışmaları pekiştirmeye yönelik bir iş birliği olacak." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar