Badminton: 5. Türkiye Şampiyonası

- Müsabakaların organizasyon direktörü Erkan: - "Bu çocukları badmintona yönlendirerek, hem spora hem de sosyal hayata iyi bir şekilde hazırlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Badminton: 5. Türkiye Şampiyonası

KONYA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen 5. Türkiye Badminton Şampiyonası, Konya'da devam ediyor.

Müsabakaların organizasyon direktörü Mehmet Zeki Erkan, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'ndaki şampiyonada 10-18 yaş grubundan sporcuların 3 kategoride mücadele ettiğini söyledi.

Şampiyonaya 53 ilden yaklaşık 450 sporcunun katıldığını anımsatan Erkan, turnuvanın yarın kupa finaliyle sona ereceğini dile getirdi.

Erkan, dereceye giren sporcuların milli takım kampına ve ardından da uluslararası turnuvalarda yarışmak üzere şampiyonaya katılacağını belirtti.

Sporcuların Konya'da kültürel etkinliklere de katıldığını aktaran Erkan, şunları kaydetti:

"Yarın kupa töreninin ardından, konakladığımız otelde sporcularımızla bir konser programına katılacağız. Buradaki çocuklarımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından koruma altında olan çocuklardır. Bu çocukları badmintona yönlendirerek, hem spora hem de sosyal hayata iyi bir şekilde hazırlıyoruz."

Yorumlar