Aziz Yıldırım: Türkiye'ye şikeyi sokan Galatasaray Kulübü'dür

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye'ye şikeyi sokan kulübün Galatasaray olduğunu söyledi.Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Genel Sekreter Mahmut Uslu, Beko Basketbol Ligi Final Serisi’nde yaşananlar ve Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım: Türkiye'ye şikeyi sokan Galatasaray Kulübü'dür

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye'ye şikeyi sokan kulübün Galatasaray olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Genel Sekreter Mahmut Uslu, Beko Basketbol Ligi Final Serisi’nde yaşananlar ve Türkiye Basketbol Federasyonu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

İslam aleminin Beraat Kandili'ni kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Aziz Yıldırım, annesi vefat eden Oğuz Savaş'a da başsağlığı diledi.

Başkan Aziz Yıldırım, konuşmasından önce barkovizyon eşliğinde gösterilen Galatasaraylı taraftarların kötü tezahüratlarını kastederek, "Biraz önce arkadaşlar gösterdiler. Galatasaray'la yaptığımız 4. maçta 18 defa küfür edilmiştir. Bu küfürlerin camiamıza, sporcularımıza ve oyuncularımıza yapılması endişe vericidir. Şike şike diye bağırılan yerlerde hiçbir yerde anons yapılmamış. Bizim sahamızda ise 'Ergin Ataman, doping yapsana' şeklindeki tezahüratta ilk anons maçın başında yapılarak, hem seyirci hem de sporcuların oynama gücünü azaltma şeklinde çalışma yapılmıştır. Biz, bize ne uygulanıyorsa diğer takıma, oyuncularına, seyircilerine ve yöneticilerine uygulanmasını, Türkiye Basketbol Federsayonu ve yetkililerinden istiyoruz." şeklinde konuştu.

"ERGİN ATAMAN İTİDALLİ OLMALI"

Başkan Aziz Yıldırım, aynı zamanda A Milli Basketbol Takımı antrenörü de olan Galatasaray Liv Hospital Başantrönürü Ergin Ataman'ın daha itidalli davranması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, "Ergin Ataman, milli takım antrenörü oldu. Galatasaray değil, bütün sporcuları kucaklaması lazım. Çünkü Galatasaray'ın antrenörü olmasına rağmen yarın Fenerbahçe'den çalışacağı sporcular olacak. Bu sporcuların yüzüne nasıl bakacak. Onları nasıl milli takıma çağıracak. Biz Fenerbahçe olarak bunları milli takıma göndermiyoruz dersek ne yapacaklar. O zaman ne olacak Türkiye Basketbol Federasyonu'nun durumu. Daha aklı başında davranması daha itidalli davranması gereken Ergin Ataman, maalesef maçtaki hadiselerin her noktasında yer almıştır. Ve yaptığı açıklamalarla almaya da devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nu hakem yetiştirememekle de suçlayan ve Türkiye'de basketbol hakemlerinin miadını doldurduğunu savunan Başkan Yıldırım, "Yeni, genç hakemlerin basketbolun içine girmesi gerekiyor." dedi.

"FENERBAHÇE ÜLKER OLARAK BU SENE ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Aziz Yıldırım, takıma ve hocaya güvendiklerini belirterek, Fenerbahçe Ülker olarak şampiyon olacaklarını belirtti. Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ben isterdim ki yenmek yenilmek önemli değil, şampiyon olabiliriz olmayabiliriz de ama biz şampiyon olacağız. Bunu bilin. Biz bu takıma hocamıza güveniyoruz. Biz Fenerbahçe Ülker oarak bu sene şampiyon olacağız. Bunu önleyemezler. Bu toplantının amacı da bu değil. Biz gerekeni gerektiği gibi yapacağız."

"BİZE ŞİKEYİ ÖĞRETENLER, TÜRKİYE'YE ŞİKE BELASINI SOKANLAR BİZE ŞİKE DİYE BAĞIRAMAZLAR, BİRAZ UTANMALARI LAZIM"

Başkan Aziz Yıldırım, Galatasaray Liv Hospital'la oynadıkları maçta yapılan şike tezahüratlarıyla ilgili, "Bize şikeyi öğretenler, Türkiye'ye şike belasını sokanlar bize şike diye bağıramazlar, biraz utanmaları lazım." dedi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan final serisinin 4. maçında çok çirkin olayların yaşandığını ve Fenerbahçe camiasından herkese küfürler edildiğini de belirten Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:

"18 defa küfür etmişlerdir, şahsımıza, kulübümüze ve başka şekilde şike var diye bağırmışlardır. Şike var diye bağırıyorsunuz; ama Türkiye'ye şikeyi sokan da Galatasaray Kulübü'dür. Geçmişte 8 - 0'lar, 6 - 0'lar bunların hepsini Galatasaray Kulübü getirdi. Hem yurt içinde hem de yurt dışında. Yurt dışında bazı maçlara neler gittiğini ben söylemiyorum, Ahmet Çakar söylüyor.

Geçmişte siz yazdınız, 'Beşiktaş'ın oyuncusunu ayarttığını' sizlerden öğrendim. Yanlışsa onu da siz düzeltirsiniz. Fenerbahçe bu şike davasından sonunda aklanacaktır. Hergün yeni bir belge araştırma çıkıyor. Gerçekler örtülmüyor. Zamanın böyle bir göstergesi de vardır. Bunun yanında da bize şikeyi öğretenler, Türkiye'ye şike belasını sokanlar bize şike diye bağıramazlar, biraz utanmaları lazım."

CİHAN

Yorumlar