Avukat Kazmaz: Yargıtay şike davası ile ilgili bozma kararı verebilir

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu eski üyelerinden Avukat Remzi Kazmaz, Yargıtay'ın şike davası ile ilgili bozma kararı verebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Avukat Kazmaz: Yargıtay şike davası ile ilgili bozma kararı verebilir

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu eski üyelerinden Avukat Remzi Kazmaz, Yargıtay'ın şike davası ile ilgili bozma kararı verebileceğini söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Futbolda Şike Davası'nda Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kazmaz, "Fenerbahçe'nin Yargıtay 5. dairsenin vermiş olduğu onamaya karşı, yapmış olduğu itiraz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bekletilmekteydi. Yapılan itirazlara karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcığılığının izleyeceği yol ya itirazları kabul edecek ya da Ceza Muhakemeleri usulü 308. maddesiyle ilgili daireye sevk edecek. İlgili daire bu konuda düşünecek ya kararla ilgili düzeltme yapacak veya bu karara aksi düşünüyorsa bunu da ceza genel kuruluna gönderecek. Ceza Genel Kurulu'nun vereceği karar kesindir. O halde bu karar itirazlar ceza genel kurulun vereceği kararla ilgili şike davasının yeniden tekrar baştan görüşülmesinin yolunu açılacaktır." dedi.

SAVCILIĞIN KARARININ 1.5 AYDIR BEKLETİLMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı 1.5 aydır bekletttiğini kaydeden Avukat Kaçmaz, "Fenerbahçe ile ilgili kararının henüz 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelmemesi düşündürücü. 1.5 aydır burada bekletilmesi insanın kafasında şöyle bir soru işareti uyandırıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı balyoz, ergenokon, KCK ve Odatv davaları ile ilgili önümüzdeki cuma günü TBMM'ye gelecek olan Özel Yetkili Mahkemeler'le ilgili olaydan önce kesinleşmeden sanırsam şike davası ile ilgili bozma kararı verecektir." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Kesinleşmeyen davalarla ilgili daha çok Özel Yetkili Mahkemeler'de bugün tartışılan olay budur. Sonuç olarak Fenerbahçe'nin yapmış olduğu itiraz şu anda Cumhuriyet Başsavcısı'nın önünde. Sabah gelen haberler de savcılık itirazı ile ilgili mahkemeye gönderdiğine dair. Eğer gönderdiyse 5. ceza dairesi karar verecek, veyahut ceza genel kurulu. Bugün veya yarın kamuoyuna açıklanacaktır."
CİHAN

Yorumlar