Avrupa'nın en iyi atletleri Mersin'de yarışacak

- Atletizmde Mersin'in ev sahipliği yapacağı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, yarın başlıyor - ENKA Spor ve Fenerbahçe'nin de şampiyonluk mücadelesi vereceği organizasyonda, 8 ülkeden 13 kulüp yarışacak

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'nın en iyi atletleri Mersin'de yarışacak

ANKARA (AA) - Atletizmde, Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, yarın başlıyor.

Avrupa Atletizm Birliği (EA) tarafından düzenlenen organizasyon, üst üste 2. kez Mersin'de yapılacak. Yenişehir Nevin Yanıt Atletizm Pisti'nde 2 gün sürecek yarışmalarda, ENKA Spor ve Fenerbahçe dahil olmak üzere, 8 ülkeden 13 kulüp, şampiyonluk mücadelesi verecek. Yarışmalar iki gün de saat 17.30'da başlayacak.

EA'nın himayesinde 1975 yılından bu yana yapılan organizasyonda, Türk takımlarının şampiyonluğu bulunmuyor. Geçen yıl yine Mersin'de düzenlenen organizasyonda, erkeklerde ENKA Spor, kadınlarda ise Fenerbahçe 2. sırada yer almıştı.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarışacak takımlar şöyle:

Erkekler: ENKA Spor, Playas de Castellon (İspanya), Sport Lisboa e Benfica (Portekiz), Cosma (Litvanya), Sparta (Danimarka)

Kadınlar: Fenerbahçe, Valencia (İspanya), Sporting Clube de Portugal (Portekiz), Kızılyıldız (Sırbistan), Sparta (Danimarka), AV Sprint (Hollanda), Cosma (Litvanya), Dukla Banska Bystrica (Slovakya).

Yorumlar