Avrupa Judo Şampiyonası'nda Türkiye 'sıfır' çekti

Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası’nda bireysel müsabakalar bugünkü maçlarla sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Judo Şampiyonası'nda Türkiye 'sıfır' çekti

Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası’nda bireysel müsabakalar bugünkü maçlarla sona erdi. Madalya beklenen isimlerden Gülşah Kocatürk, ilk maçında sakatlanınca Türkiye, geçen yıl iki madalya aldığı şampiyonayı bu sene derece alamadan kapattı.

Judoda Avrupa’nın en iyilerini buluşturan Avrupa Şampiyonası’nda bireysel müsabakalar, bugünkü karşılaşmalarla sona erdi. İlk iki günü madalya almadan kapatan Türkiye, şampiyonanın son gününde de şanssızlık yaşadı. Türkiye’nin madalya umudu Gülşah Kocatürk, bugün ilk maçında sakatlanınca Türkiye Fransa’dan derece alamadan ayrıldı.

GÜLŞAH ŞANSSIZLIK YAŞADI

Avrupa Judo Şampiyonası, bugün erkeklerde 90, 100 ve +100 kilo ile kadınlarda 78 ve +78 kilo maçlarıyla tamamlandı. Türkiye adına bugün madalya beklenen isimlerden Gülşah Kocatürk ile henüz gençler kategorisinde yarışan Kübra Kara mindere çıktı. Büyüklerde yeni yarışmaya başlayan Gençler Avrupa ikincisi Kübra, ilk maçında Belaruslu Maryna Slutskaya’ya kaybetti.

Kübra ile aynı sıklette, +78 kiloda yarışan Gülşah Kocatürk ise ilk maçında Fransizka Konitz ile eşleşti. Alman rakibi önünde maçın hemen başındaki bir pozisyonda ters düşen Gülşah, bacak tendonundan sakatlandı. Minderi sedyeyle terk eden Gülşah, kontrol için hastaneye götürüldü. Repesajdan yola devam etme ve bronz madalya alma şansı olan Gülşah, bacağında ağrı hissetiği için repesaj maçına çıkamadı ve elendi.

“TEDDY BEAR” YİNE RAKİPSİZ    

Tüm zamanların en iyi judocuları arasında gösterilen ve judonun süperstarı olan Fransız Teddy Riner de bugün minderdeydi ve beklendiği gibi yine rakip tanımadan altın madalyaya uzandı. Henüz 25 yaşında olmasına rağmen kariyerine altı dünya, üç Avrupa ve bir Olimpiyat şampiyonluğu sığdıran yıldız judocu, bugün de sıkletinde rakipsiz olduğunu gösterdi ve dördüncü Avrupa şampiyonluğunu kutladı.

“Teddy Bear” lakaplı 2.04 boyundaki dev judocu, finalde Gürcü Adam Okruaşvili’yi ippon’ladı ve Fransa’ya bu şampiyonadaki altıncı altın madalyayı getirdi. 14 sıkletin altısında altın madalya alan Fransızlar, toplam 13 madalya ile ülkeler sıralamasında açık ara birinci oldu. İki altın iki gümüş madalya alıp ikinci olan Gürcistan’ı, iki altın bir gümüş, bir bronz madalya kazanan Hollanda izledi.
CİHAN

Yorumlar