Avrupa ikincisi Çebi: Rakibim finale zorlanmadan geldi

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Selçuk Çebi, Macar rakibinin finale kadar zorlanmadan geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa ikincisi Çebi: Rakibim finale zorlanmadan geldi

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Selçuk Çebi, Macar rakibinin finale kadar zorlanmadan geldiğini söyledi. Çebi, kendisinin ise güçlü rakiplerle karşılaştığını bunun dezavantajını da finalde gördüğünü belirtti.

Avrupa ikincisi Selçuk Çebi ve Avrupa üçüncüsü Yunus Özel, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Selçuk Çebi, dört aylık bir çalışma serüveninin ardından şampiyonaya geldiklerini dile getirerek, "Formumuzu da iyi ayarlamıştık. Rakipelrimizi iyi analiz etmiştik. Eleme maçlarında bizim maçlarımız hep sıkı geçti. Macar rakibim pek zorlanmadan finale geldi. Biz ise zorlu rakiplerle karşılaştık. Son bir dakika içerisinde bunun dezavantajını gördük." diye konuştu.

Türk insanının altın madalyayı hak ettiğini, onlara altın madalya armağan etmek isteklerini; fakat başaramadıklarını dile getiren Çebi, "Bundan önce sevenlerimizi bunlara alıştırdık. Daha önceki şampiyonluklarımı hep ilk oğlum Yusuf'a armağan ediyordum. Buradaki şampiyonluğu da ikinci evladım Hsan Hüseyin'e armağan etmek isterdim. Kısmet buymuş. Şimdiki hedefimiz de Dünya Şampiyonası'nda 3. kez dünya şampiyonu olmak. Kader kısmet diyorum. İnşallah Allah'u Teala yüzümüze güler. Biz de şampiyon olarak halkımızı sevindiririz." ifadelerini kullandı.

Çebi, sözlerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Kalkancı'ya antrenörlerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek tamamladı.

Bronz madalya sahibi Yunus Özel ise "Hedefim altın madalyaydı. Fakat çeyrek finalde bir talihsizlik yaşadım. Sonuçta madalya almayı başardım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar