Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası’nda ikinci gün

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ikinci gün müsabakaları Trio Arena'da sabah seansıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası’nda ikinci gün

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ikinci gün müsabakaları Trio Arena'da sabah seansıyla başladı.

Türkiye Güreş Milli Takımı adına sabah seansında mindere kadınlarda 60 kilo Hafize Şahin, 53 kilo da ise Burcu Kebiç, erkeklerde de 57 kilo Sezer Akgül ve 61 kiloda Recep Münir Aktaş çıktı.

Sezer Akgül ve Münir Recep Aktaş ikinci gün elenen sporcular olurken, kadınlarda ise akşam seansında Hafize Şahin, altın, Burcu Kebiç ise bronz ise madalya için mindere çıkacaklar.

Günün ilk maçında Sezer Akgül, Moldovalı Grec Clim ile karşılaştı. Avrupa üçüncüsü Akgül, rakibi Grec Clim’i 7-2 yenerek ilk turu kolay geçti. Ancak 2. turda Sezer Akgül, Rus Rustam Ampar’a ise 8-3 kaybetti. Akgül’ün yenildiği Rustam Ambar da mağlup olunca şampiyonaya veda etti.

BURCU KEBİÇ BRONZ MAÇI İÇİN AKŞAM SEANSINI BEKLİYOR

53 kilodaki temsilcimiz Burcu Kebiç de ilk maçında Rus Maria Gurova karşısına çıktı. Burcu Kebiç, karşılaşmada rakibine tuşla mağlup oldu; ancak rakibi finale kalınca repesaj (3-5) maçı için Bulgar Evelina Nikolova Georgieva ile eşleşti. Georgieva'yı 7-3 kazanan Burcu bu galibiyetle bronz madalya için akşam seansında Moldovalı Natalia Budu ile mücadele edecek.

HAFİZE ALTIN'A ÇOK YAKIN

60 kolada mücadele eden Hafize Şahin ise Belaruslu Mikhalkova Nadzeya ile karşılaştı. Geçen yılın Avrupa üçüncüsü olan ve bu şampiyonada kilosunda az sporcu bulunan Hafize maçı kazanarak direkt olarak çeyrek final maçına çıktı.

Milli güreşçimiz, rakibi Nadzey’eyi ilk devrede tuş ederek, yarı finalde İngiliz Olga Butkevych ile eşleşti. Karşılaşma boyunca etkili güreşen Hafize, bir ara 2-0 geriye düşsede son 2 dakikayı 12-7 önde bitirdi. Ancak bu dakikadan itibaren İngiliz sporcunun atakları başladı ve son saniyelerde skor 14-14 oldu.

Son puanı alan Hafize finale yükseldi. Ancak İngiliz sporcunun kenar yönetimi itiraz etsede sonuç değişmedi ve Hafize Şahin kadınlarda Türkiye adına tarih yarattı.
CİHAN

Yorumlar